E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEkonomi faiz artışı için güçlü---

Ekonomi faiz artışı için güçlü

Ekonomi faiz artışı için güçlü
05 Şubat 2016 - 09:14 borsagundem.com

Cleveland Fed Başkanı Mester, "ABD ekonomisinin Fed'in kademeli faiz artışını garanti etmesini beklemeye devam ediyorum" dedi

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, finansal piyasa türbülansının küresel bütüme görünümünü olumsuz etkilemesine karşın, ABD ekonomisinin Fed'in kademeli faiz artışını garanti etmesini beklemeye devam ettiğini kaydetti.

Mester, Perşembe günü New York'ta yaptığı konuşmada, "Son gelişmeler görünüm için risk oluşturuyor, ancak görünümün somut bir şekilde değişmesi için henüz erken olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Hisse senedi piyasalarında daha keskin ve daha inatçı bir düşüşün, risk almada daha geniş çaplı ve daha inatçı geri çekilmeye neden olabileceği olasılığı var ve bu durum görünümü negatif etkileyecektir, ancak şimdiye dek bunu görmedik" şeklinde görüş bildirdi.

Mester bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) oy kullanma hakkına sahip. Mester'ın bu yorumları, Perşembe günü erken saatlerde, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan'ın Mart ayındaki toplantıda politika yapıcıların neye karar vereceği hakkında yorum yapmanın erken olduğunu söylediği konuşmasının ardından geldi.

Fed Başkanı Janet Yellen ve çalışma arkadaşları, Aralık ayındaki FOMC toplantısında, 2006'dan bu yana ilk kez faizin artırılması yönünde karar aldı. FOMC, 26-27 Ocak'taki toplantısında ise, yüzde 0.25-yüzde 0.50 aralığındaki gösterge faizi değiştirmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)