E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEn yaşlı borsacının tek pişmanlığı---

En yaşlı borsacının tek pişmanlığı

En yaşlı borsacının tek pişmanlığı
05 Eylül 2015 - 05:26 borsagundem.com

Geçen ay 100. yaşını kutlayan Amerikan borsasının en yaşlı üyesi Irene Bergman, "Tek pişmanlığım Apple hisseleri konusunda yanlış karar vermem" dedi

Geçtiğimiz ay 100. yaşını kutlayan ve bunun şerefine Wall Street tarafından gong törenine davet edilen Irene Bergman, Amerikan Borsası’nın en yaşlı üyesi.

Halen New York’taki apartman dairesinden finans danışmanlığı işlerini yürüten Bergman, hiç evlenmemiş ve çocuk sahibi de olmamış. 

2 milyar dolarlık portföy

Bergman, 15 yıl bir bankada sekreter olarak çalıştıktan sonra New York Borsası üyesi bir şirkete girmiş. “O dönemlerde Wall Street’te kadınların çalışması pek de alışık olunan bir durum değildi” diyen Bergman, 1973’te Stralem şirketine geçmiş. 

“Eskiye göre artık iş yapma biçimi çok değişti. Rekabet çok yoğun ve işler bıçak sırtı gidiyor” diye dert yanan Bergman, aynı zamanda şimdilerde hisse senetlerinin fiyatlarının çok yüksek olduğunu düşünüyor. Zira pek çok hissenin 40 yıl önceki değerlerini de hatırlıyor.
Stralem şirketi, bugün 2 milyar dolarlık bir portföyle çalışıyor. Geçen yıl aralık ayından bu yana artık Wall Street’teki ofise uğramadığını söyleyen Bergman, geçen ay 100. yaşgününde borsada gong törenine davet edilmiş. Özel bir diyetle beslendiğini  belirten Bergman, 80 yaşına kadar ata bindiğini, bu sayede de sağlıklı kaldığını belirtiyor. 



Tek pişmanlığı ‘Apple’ oldu


Bugüne kadar tüm müşterilerinden takdir aldığını, müşterilerinin “nasılsa parası var, bizim hesaplarımızı zarara uğratmaz” diye düşündüğünü söyleyen Bergman, bugüne kadar bir tek Apple hisseleri konusunda yanlış karar vermiş olmasına kızıyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)