E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriEnerjide dev birleşmeye AB onayı---

Enerjide dev birleşmeye AB onayı

Enerjide dev birleşmeye AB onayı
03 Eylül 2015 - 00:12 borsagundem.com

AB Komisyonu, Shell'in BG Group'u satın almasına onay verdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, enerjideki dev satın almaya onay verdi. 

AB Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Shell'in, İngiliz petrol ve doğalgaz arama şirketi BG Group'u satın almasının onaylandığı bildirildi.

Satın almanın Shell'in petrol ve gaz aramaları, gaz sıvılaştırma ve LNG piyasalarındaki gücünü arttırmayacağı belirtilen açıklamada, Komisyon incelemesinin özellikle petrol ve gaz arama, doğalgaz arzı, sıvılaştırma ve LNG arzı gibi Shell ve BG gruplarının faaliyetlerinin çakıştığı alanlarda yapıldığına dikkat çekildi.

Açıklamada, Shell'in birleşme sonrasında bu alanlarda piyasa payının sınırlı kalacağı ve bu alanda faaliyet gösterecek başka güçlü firmalar olduğu kaydedildi.

Birleşmenin rekabet açısından kaygı yaratmadığının altı çizilen açıklamada, fiyatlarda bir değişim beklenmediği ve piyasanın rekabetçi olmaya devam edeceği ifade edildi.

Shell, BG Group'u satın almak için yaklaşık 70 milyar dolar önermişti. 

Öte yandan, enerji piyasalarında Shell'in BG Group'u satın alması bu yıl içerisindeki en büyük şirket satın almalardan biri olarak değerlendiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)