E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaErdoğan'ın danışmanından yeni öneri---

Erdoğan'ın danışmanından yeni öneri

Erdoğan'ın danışmanından yeni öneri
28 Ağustos 2015 - 11:08 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Danışmanı Ertem, "G20 toplantılarının ana teması yeni bir parasal sistem arayışı olmalı" ifadesini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Baş Danışmanı Cemil Ertem, Akşam Gazetesi’ndeki köşesinde Cuma günü G20 toplantılarının konusu ile ilgili değerlendirme yaptı. Ertem, “G20’nin ana teması, Bretton Woods parasal sistemine bir alternatif gelene kadar yeni bir parasal sistem arayışı olmalı” diye yazdı.

Ertem 1944 toplantısına atıfta bulunarak “Yeni bir Bretton kaçınılmaz” dedi. 1944’teki toplantı IMF, Dünya Bankası’nın formasyonuna öncülük etmiş ve 1970’lerin başına kadar devam eden sabit döviz kuru sistemini başlatmıştı.

Ertem, “Bretton Wood bir anlaşma değildir, bir Amerikan dayatmasıdır” ifadelerini kullandı. Ertem dünya dengesinin Batı’dan Doğu’ya hareket ettiğini ve Çin’in yuanı rezerv para birimi yapma çabalarının desteklenmesi gerektiğini belirtti. Ertem, gelişmekte olan ülkelerin kendi para birimlerinde daha çok işlem yapması gerektiğini söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Byk28 Ağustos 2015 12:17

    Yuanı rezerv para yapma fikrini TCMB'ye bildirsin bakalım ne yanıt alacak. Sarayın havasından suyundan mı nedir mucit !!! çıkıyor.

  • Kayınço28 Ağustos 2015 11:35

    Yav bunlar ayakta rüya görmeyi seven insanlar bee..EEe napsın garibanlar uyuyunca kabüs gördükleri için ayaktata böyle saçmalıyorlar...Fare dağa küsmüş misali..

  • Suat28 Ağustos 2015 11:17

    Jöleli gitti sen bittin bu taht ta birazda sen sallan bakalım