E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıErken seçim olasılığı BİST'te baskıyı artırdı---

Erken seçim olasılığı BİST'te baskıyı artırdı

Erken seçim olasılığı BİST'te baskıyı artırdı
05 Ağustos 2015 - 09:18 borsagundem.com

MHP’den gelen ve Kasım ayında erken seçime destek verileceği açıklamaları BİST'te satış baskısını artırdı

''Güne 78.400 seviyelerinin üzerinden alımlarla başlayan BİST, alımların devamında 78.700 seviyelerinin üzerine yükseldi. DolarTL tarafında ise 2.77’nin altına kadar gerileme gözlendi. Bununla birlikte, MHP’den gelen ve Kasım ayında erken seçime destek verileceği açıklamaları, BİST tarafında erken seçim olasılığının artması, dolayısıyla da satış baskısının sürmesine neden oldu. Günün genelinde ise dengelenme isteğinin ön planda olduğu gözlenen BİST, 78.000 üzerinde tutunarak kapanışını düne paralel 78.235 seviyesinden gerçekleştirdi.

Yurt içinde terörist eylemler devam ederken, DolarTL’de ise yeniden 2.79 seviyeleri test edilmekte. Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı bulunmazken, yurt dışında bileşik PMI verileri, ABD’de ise ADP istihdam rakamları izlenecek. Güne satıcılı başlamasını beklediğimiz BİST tarafında günün devamında, siyasilerden gelecek açıklamalar, veri akışı ve DolarTL’nin performansı yakından takip edilerek yön arayışı sürecektir. ''
ŞEKER YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)