E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEtte tavan fiyat enflasyonu düşürecek mi---

Ette tavan fiyat enflasyonu düşürecek mi

Ette tavan fiyat enflasyonu düşürecek mi
12 Şubat 2016 - 04:58 borsagundem.com

Ette tavan fiyatın tam olarak uygulanması halinde enflasyonu 0.2 oranında düşürebilecek

Merkez Bankası Erdem Başçı’nın açıklamalarıyla gündeme gelen ve tavan fiyat getirilen et fiyatlarında, indirimin uygulanıp uygulanmayacağı piyasalar açısından da izlenecek.

Piyasa uzmanları, yaptırıma tam olarak uyulup uyulmayacağının belli olmadığını, tam olarak uyulsa bile enflasyonun sınırlı olacağını dile getirirken, gıda fiyatlarında enflasyonun geneline yayılan bir kontrol mekanizması kurulması gerektiğine dikkat çektiler. Kırmızı etin TÜFE içindeki ağırlığı yüzde 2.1. Getirilen tavan fiyat uygulamasına göre kıymanın tavan fiyatı 32, kuşbaşı etin tavan fiyatı 34 lira olarak belirlendi. Tavan fiyat tam olarak uygulanırsa 0.2 puan oranında enflasyonu düşürücü etkisi olması bekleniyor. İndirim eğer koyun eti, sucuk, salam ve sosis grubunu da aynı oranda etkilerse düşüş, 0.4 puana kadar yükselebilecek. Sucuk, salam ve sosise yansımasının zaman alması bekleniyor. İndirimin ilk etkisinin şubat enflasyon rakamlarına yansıyabileceği belirtiliyor. (Hürriyet / Neşe Karanfil)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)