E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaEvans enflasyona dikkat çekti---

Evans enflasyona dikkat çekti

Evans enflasyona dikkat çekti
02 Aralık 2015 - 07:35 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyon hedefine ilişkin konuştu

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in enflasyon için yüzde 2'nin bir tavan değil, bir hedef olduğunu söylemesi değil göstermesi gerektiğini söyledi.

"Tarihi olarak bakıldığında merkez bankacılar kredibilitelerini enflasyon hedeflerini istenmeyen yüksek enflasyondan savunarak oluştururlardı. Bugün ise politikanın enflasyon hedefini aşağıda kalmaktan koruması gerekli. Bu, yüzde 2 enflasyon hedefini 
başarmayı hedeflediğimiz iddiamızın geçerliliği için gerekli" diye konuşan Evans, bunun yapılamamasının kredibilitede zayıflamaya yol açacağını ve bunun sonucu olarak ortalama enflasyon beklentilerinin düşebileceğini vurguladı.

FAİZ VURGUSU

Evans, Fed'in Aralık ayı ortasında yapacağı faiz artırımı konusunda ihtiyatlı, tedbirli olmaya devam ettiğini, bununla birlikte önümüzdeki ay ve yıllarda faizleri kademeli, yavaş bir şekilde artırma niyeti konusunda piyasalar ile güçlü ve etkin şekilde iletişim kurması gerektiğini söyledi.
Evans yaptığı açıklamada, "İlk faiz artırımı yapıldığında FOMC'nin gelecekteki faiz artırımları için kademeli bir yol planı olduğu konusunda piyasalarda güçlü ve etkin şekilde iletişim kurması yaşamsal önemde" diye konuştu. 
Politika yapıcıların maksimum istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedefini başarmak için para politikasını genişlemeci tutmak konusunda çok hevesli görünmediklerine işaret eden Evans, "Bunu önemli bir politika hatası olarak görüyorum" dedi. 
Evans ayrıca faiz oranlarının çok yavaş, kademeli şekilde artırılması gerektiği görüşünü tekrarlarken, Fed faizini gelecek yıl sonuna kadar yüzde 1'in altında kalmasının daha uygun olabileceğini savundu. 
Evans konuşmasında çekirdek enflasyonun 2018 sonunda yüzde 2'nin hemen altında olacağını tahmin ettiğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)