E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artırımı 2015'te olmamalı---

Faiz artırımı 2015'te olmamalı

Faiz artırımı 2015'te olmamalı
29 Mayıs 2015 - 06:32 borsagundem.com

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, Fed'in faiz artışını 2016'ya taşıması gerektiğini söyledi

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota faiz artışı konusunda 'olağanüstü sabırlı' olunması gerektiğini savunarak  "Fed sıkılaştırmaya 2015'te başlamamalı" dedi.

Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota, “İşgücü piyasasında gelişim görülmesine olanak sağlamak amacıyla Fed faiz oranlarını bu yıl artırma fikrini ertelemeli” ifadesini kullandı.

Kocherlakota, Perşembe günü Montana’da yaptığı konuşmada, “Mevcut görünümün çerçevesinde, federal fon oranı hedef aralığını 2015’te artırmanın hata olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

Minneapolis Fed Başkanı, işgücü piyasasının 2014 ve 2015’in ilk birkaç ayındaki güçlü performansına işaret etti ve ABD ekonomisindeki zayıflığın geçici olduğunu söyledi.

 Kocherlakota, “Bazı ana ölçümlere göre işgücü piyasası 2014’te 20 yıldan bu yana en iyi iyileşmeyi kaydetti. Ancak yine aynı ölçümlere göre işgücü piyasası koşullarının 2006 seviyelerine geri dönmesi için en az üç tane daha 2014 yılı görmemiz gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

Kocherlakota’nın bu yıl FOMC’ta oy hakkı bulunmuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)