E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Faiz artışı 2016'ya ertelenmeli"---

"Faiz artışı 2016'ya ertelenmeli"

Faiz artışı 2016'ya ertelenmeli
04 Mayıs 2015 - 20:26 borsagundem.com

Chicago Fed Başkanı faiz artışının 2016 başına ertelenmesi gerektiğini söyledi

Chiacago Fed Başkanı Charles Evans, faiz artışının 2016'nın başına ertelenmesi gerektiğini söyledi. Bu yıl Federal Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı bulunan Evans, sıkılaşma konusunda acele etmek için bir neden görmediğini söyledi.

Indiana'da bir konuşma yapan Evans "İlk çeyrekteki zayıflık durup düşünmeme neden oluyor. Bu durumun geçici olduğuna ilişkin delil gerekiyor" diye konuştu.

Birinci çeyrekte istihdam artışındaki yavaşlamanın geçici olmasını beklediğini ifade eden Evans, enflasyonun çok düşük olduğunu ve 2018'e kadar yüzde 2'ye ulaşmayacağı tahmininde bulundu. ABD ekonomisinde büyümenin önümüzdeki iki yıl için ortalama yüzde 2.5-3 civarında olacağını kaydeden Evans "Güçlü dolar ve düşük petrol fiyatları enflasyon için risk oluşturuyor. Çekirdek enflasyondaki artış güvenimi tazeleyecektir" dedi.

Fed yetkilileri Nisan ayındaki toplantıda ilk çeyrekte yaşanan zayıflığın kış şartlarından kaynaklandığını ve geçici olduğunu belirterek, bu yıl faiz artışı için açık kapı bırakmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)