E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFaiz artışı için zaman gerek!---

Faiz artışı için zaman gerek!

Faiz artışı için zaman gerek!
30 Temmuz 2015 - 07:41 borsagundem.com

Fed’in 9 yıldan bu yana ilk kez gerçekleştireceği faiz artırımının zamanlamasına karar vermesi için biraz daha süreye ihtiyacı var

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 9 yıldan bu yana ilk kez gerçekleştireceği faiz artırımının zamanlamasına karar vermesi için biraz daha süreye ihtiyacı var. Tahvil piyasası ikinci faiz artırımının ne zaman geleceği ile daha çok ilgileniyor.

Fed'in Çarşamba günkü açıklaması iş gücü piyasasında iyileşmenin devam ettiğine işaret etti. Ancak açıklama öte yandan politika yapıcıların faizleri ne zaman artırmayı planladığı ile ilgili net bir rehberlik sunmada başarısızdı. Faizler Eylül’de mi yoksa Aralık’ta mı artırılacak? Vadeliler, traderların bu durumu dikkate almaksızın faiz artırımının merkez bankasının tahmin ettiğinden daha kademeli olacağı iddialarını koruduklarını gösteriyor.

New York’ta bulunan Deutsche Bank AG’nin Private Wealth Management birimi sabit getiri işlemleri yöneticilerinden Gary Pollack, “Piyasa için daha önemli olan Fed faiz artırımına ne zaman başlayacağı değil, ikinci faiz artırımının ne zaman geleceği. Piyasa için bu soru daha kritik. Çünkü bu bize Fed’in normalleşme hızına ve metodolojisine dair bir fikir verecek” dedi.

Fed’in 17 Haziran’daki faiz tahminleri, gösterge faiz tahmin medyanının yıl sonu için yüzde 0.625 olduğunu göstermişti. 2016 sonu tahmini ise yüzde 1.625 seviyesinde. Royal Bank of Scotland Group Plc’ye göre piyasalar, Haziran 2016’ya kadar ikinci bir faiz artırımı fiyatlamıyor.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizi 2 baz puan yükselerek Tokyo saati ile 10.22’de yüzde 2.31 oldu. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 faizli tahvilin fiyatı 6/32 veya 1,000 dolar nominal değerde 1.88 dolar gerileyerek 98 13/32’ye indi.

Yatırımcılar gelecek hafta istihdam verisine odaklanacaklar. Bloomberg anketine katılan ekonomistlere göre istihdam verisi Temmuz ayı için 220,000’in üzerinde yükseliş gösterecek ve ortalama saatlik ücretler yüzde 0.2 artacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)