E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed Aralık'a kadar faiz artırmayacak---

Fed Aralık'a kadar faiz artırmayacak

Fed Aralık'a kadar faiz artırmayacak
28 Ağustos 2015 - 07:06 borsagundem.com

Ünlü fon yöneticisi Muhammed El-Erian, Fed'in Aralık ayına kadar faiz artırmayacağını kaydetti

Ünlü fon yöneticisi ve aynı zamanda Bloomberg View köşe yazarı ve Allianz SE'nin baş ekonomi danışmanı Muhammed El-Erian, piyasa kargaşasının ABD merkez bankası Fed'i faiz artırımını Aralık ayındaki toplantıda gerçekleştirmeye ittiğini söyledi

Finans piyasaları, Çin'in 11 Ağustos'ta sürpriz yuan devalüasyonundan bu yana küresel hisse senetlerinin değerinde trilyonlarca  dolarlık erimenin gerçekleşmesi ile birlikte, Çin'in ekonomik büyümesine ilişkin endişelerin etkisiyle sarsıldı. Çarşamba günü, New York Fed Başkanı William Dudley, piyasa gelişmelerinin Eylül ayında faiz artırımına gidilme olasılığını azalttığına dikkat çekti.

Pacific Investment Management Co.'nun (Pimco) eski CEO El-Erian, Bloomberg Television'a verdiği mülakatta, "Eylül ayının şimdi soru işareti haline gelmesinin nedeni ve Dudley'in neden faiz artırımının daha az zorunlu hale geldiğini söylemesi, kötü komşulukla ve komşuluğu küçük görmekle büyük bir eve sahip olunamayacağından. Bu nedenle, Fed dünyanın kalan kısmına da dikkat edecek ve finansal istikrarsızlığa katkıda bulunmak istemeyecek" dedi.

Vadeli işlem traderları Fed'in faiz artırımını erteleyeceğine bahse giriyor: Fed'in Eylül ayında faiz artırımına gitme ihtimali, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Temmuz sonundaki seviye olan yüzde 40'tan yüzde 30'a geriledi.

El-Erian ayrıca, Bridgewater Associates'in milyarder kurucusu Ray Dalio'nun,  eğer Fed ilkin gösterge faizi yüzde 1'in çok küçük parçası kadar yükseltse bile, parasal gevşemeye yeniden başlayabileceğine ilişkin son yorumunun ise yanlış olduğunu ifade etti.

El-Erian, "Her ne zaman birazcık piyasa kargaşası olsai insanlar hemen Fed'in daha fazlasını yapmasını istiyor," dedi ve "QE4 (parasal genişlemein dördüncü turu) sadece bir hayal" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)