E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed başkanları faiz için onay verdi---

Fed başkanları faiz için onay verdi

Fed başkanları faiz için onay verdi
25 Kasım 2015 - 07:02 borsagundem.com

12 bölgesel Fed'den 9'u iskonto faizinin artırılması için oy kullandı

Fed'in 27-28 Ekim'deki FOMC toplantısı öncesinde yaptığı iskonto faizi toplantısının dün yayınlanan tutanaklarına göre, iskonto faizinin artmasını isteyen bölgesel Fed sayısı arttı. 
Eylül ayındaki iskonto faizi toplantısında 12 bölgesel Fed'den 8'i faizin yüzde 0,75'ten yüzde 1,0'a yükseltilmesi için oy kullanırken Ekim ayında bu sayı 9 oldu. St. Louis, Atlanta, San 
Francisco, Cleveland, Dallas, Philadelphia, Kansas City ve Richmond faiz artırımı için oy verdi. Minneapolis Fed ise bu toplantıda da faizin yüzde 0,5'e indirilmesi yönünde oy kullandı. 
Tutanaklar bazı Fed yöneticilerinin istihdam piyasasında atıl kapasitenin azaldığına, bazı sektörler ve bölgelerde ücret baskısı oluştuğuna işaret ettiklerini de ortaya koydu. İskonto faizinde indirim talep edenler istihdam piyasası şartlarında iyileşme ve enflasyonun yükseleceği beklentileri ışığında faiz artırımının uygun olduğuna inandıklarını vurguladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)