E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed bu yıl faizi artırabilir---

Fed bu yıl faizi artırabilir

Fed bu yıl faizi artırabilir
05 Ekim 2015 - 08:18 borsagundem.com

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Fed'den bu yıl faiz artırımı beklediğini söyledi

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin beklentilerden zayıf gelmesine rağmen Fed'den bu yıl içinde bir faiz artırımı beklemeye devam ettiğini söyledi.
Tarım dışı istihdam raporunun beklentilerden zayıf olmasının değelendirilmesi gerektiğini anlatan Rosengren, "Eylül ayı verisinin bir anomali mi yoksa ekonomide daha büyük bir zayıflığın işareti mi olduğunu iyi anlamamız gerekli" diye konuştu.
Eylül ayı tarım dışı istihdam verisinin yılın geri kalanında ekonominin performansı konusunda hassasiyeti artıracağını belirten Rosengren, büyümenin yüzde 2'nin altına inmesi veya işsizlik oranının yüzde 5,1'in üzerine çıkması halinde faiz artırımı için gelecek yıla 
kadar beklenmesini tercih edebileceğini de vurguladı.
Bununla birlikte faiz artırımı için uzun süre beklenmemesi gerektiğini de ifade eden Rosengren, faiz artırımın çok uzun süre ertelemenin gelecekte ani politika sıkılaştırmalar yapma zorunluluğu ortaya çıkarabileceğine dikkat çekti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)