E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed eylülde faizleri artırmayacak---

Fed eylülde faizleri artırmayacak

Fed eylülde faizleri artırmayacak
04 Eylül 2015 - 13:52 borsagundem.com

Kriz kahini Roubini, " Fed’in faizi eylül ayı yerine aralıkta artırması daha büyük bir olasılık" dedi

Global Economics Başkanı Nouriel Roubini, Bloomberg Televizyonu’na Çin ekonomisindeki yavaşlamayı ve Fed'in ne zaman faizi artıracağını değerlendirdi.

Çin’deki yavaşlamanın sert değil ancak sarsıntılı bir iniş getireceğini belirten Roubini, "Küresel piyasalardaki oynaklık kesinlikle Çin kaynaklı. Çin ekonomisi ekonomik yavaşlama içersinde. Birkaç ay öncesine kadar Çin hakkıdaki iyimserlik ve yumuşak iniş senaryoları yerini sarsıntılı iniş tedirginliğine bıraktı. Büyümeye rakamlarının zayıflığı, para birimi yuandaki devalüasyonlar ve Çinli otoritelerin para piyasaları yönetimi gibi unsurlar piyasaları Çin hakkında kötümserliğe itti." dedi.

İtalya'daki   Ambrosetti Forum'undan Guy Johnson ve  Anna Edwards'ın sunduğu programa canlı bağlanan Roubini, 'Fed bu küresel çalkantı ve belirsizlik ortamında eylülde faiz artışına gider mi?' sorusuna;

 “Fed’in faizi eylül ayı yerine aralıkta artması daha büyük bir olasılık. Çin kaynaklı oynaklık birkaç ay daha sürebilir. ABD’de enflasyon bir süre daha düşüş kalacak dolayısıyla faizleri artırmada bir aciliyet yok” şeklinde yanıt verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)