E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faiz artışını erteleyebilir---

Fed faiz artışını erteleyebilir

Fed faiz artışını erteleyebilir
08 Temmuz 2015 - 08:21 borsagundem.com

Yunanistan'daki ekonomik durumun çıkmaza girmesiyle birlikte ABD Merkez Bankası faiz programını erteleyebilir

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımı ertelenmeyi sürdürüyor.

Fed, faiz artırımı beklentilerini takip eden bir Morgan Stanley endeksine göre, gelecek yılın ilk çeyreğine kadar borçlanma maliyetlerini artırmayabilir.

Söz konusu gösterge üç ay önce faiz artırımının Aralık ayında geleceğine işaret ediyordu. Fed, 16-17 Haziran’daki toplantı tutanaklarını Çarşamba günü Washington’da açıklayacak.

Analistler, Yunanistan’ın euro para birliğinde kalmak için mücadele etmesi ve Çin hisselerinin düşüş göstermesi ile birlikte Fed tahminlerini öteliyorlar. Yunanistan ve Çin’deki gelişmeler ekonomik büyümeyi tehdit ediyor. ABD Hazine tahvilleri, yatırımcıların güvenli varlıklara yönelmeleri ile Temmuz’da 4 aydan bu yana ilk kez yükseliş kaydetti.

Seul’daki Meritz Securities Co. yatırım yönetimi müdürü Park Sungjin, “Yunanistan bir baş ağrısı oldu. Fed’in faiz artırımı zamanlaması ötelenecek. Durum ABD Hazine tahvili piyasasına yarıyor” dedi.

10 yıl vadeli ABD gösterge tahvil faizi, 4 baz puan düşerek Tokyo saati ile 10:40’ta yüzde 2.22 seviyesinde geldi. Mayıs 2025 vadeli yüzde 2.125 vadeli tahvilin fiyatı 3/8 veya 1,000 dolar nominal değerde 3.75 dolar yükselerek 99 6/32 oldu.

ABD ekonomik büyümesinin düzensiz olması da traderları Fed beklentilerini düşürmeye itti. Morgan Stanley 12 ay önce merkez bankasının faizi bu yıl Haziran veya Temmuz’da artıracağını öngörüyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)