E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed faizi artırmalı---

Fed faizi artırmalı

Fed faizi artırmalı
07 Ekim 2015 - 07:15 borsagundem.com

San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in yıl sonuna doğru faiz artırımına gitmesinin uygun olduğunu söyledi

San Francisco Fed Başkanı John Williams, tam istihdama yaklaşılmış olmasına ve enflasyonun yükselmesini beklediğine işaret ederek Fed'in bu yıl sonuna kadar bir zamanda faizde artırıma gitmesinin uygun olacağı görüşünü tekrarladı. 
Bununla birlikte Fed'in ekonomiye ilişkin görüşleri ve faiz artırımı zamanlaması konusunda piyasalarda iyi bir iletişim içinde olması gerektiğini belirten Williams, faiz artırımının piyasalar için tam bir sürpriz olmaması gerektiğini savundu. 
Williams, "Piyasa oyuncularının bir faiz artırımını, faiz artırımı yapılmadan önce tam olarak fiyatlamamaları kabul edilebilir. Ancak hiç kimsenin bir faiz artırımı beklemediği bir anda faiz artırımı olmamalı" diye konuştu. 
ABD'de işlemciler hali hazırda Ekim ayında bir faiz artırımına yüzde 5 olassılık veriyorlar, 2016 Mart ayına kadar bir faiz artırımı olasılığı ise yüzde 50'den fazla görülmüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)