E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed hisselerdeki düşüşe ne tepki verdi?---

Fed hisselerdeki düşüşe ne tepki verdi?

Fed hisselerdeki düşüşe ne tepki verdi?
27 Ağustos 2015 - 13:28 borsagundem.com

Goldman, Fed’in düşüşlere nasıl tepki verdiğini inceledi, farklı tutumlarla farklı sonuçlara vardı

Birçok insan hisse senetlerindeki satış dalgasının Fed’i nasıl etkileyeceğini merak ediyor.

Fed’den ilk faiz artırımını Aralık ayında bekleyen Goldman Sachs, geçmişte hisselerde yüzde 10’luk bir düşüşün Fed’i nasıl etkilediğini inceledi. Goldman’dan Alec Phillips’e göre bu tür düşüşler tipik olarak bir sonraki toplantıda federal fonlama oranının 15 baz puan düşürülmesi ile sonuçlanır.

Kanıtların net olmadığını belirten Phillips, “Daha önce yapılan çalışmalar, hisse senedi fiyatlarının politika kararlarına, politika kararlarının piyasa gelişmelerine ve her ikisinin de diğer ekonomik faktörlere olan eş zamanlı reaksiyonları dolayısıyla karmaşık sonuçlar verdi” dedi. Geçmişte yapılan çalışmaların iki yaklaşımı bulunuyor.

Goldman’in incelediği birinci yaklaşım, “hisse gelirli ve hisse gelirsiz ileriye dönük Taylor Rule’u inceleyerek” Fed’in tepkisini ölçüyordu. Bu yaklaşım, ekonomideki diğer değişkenleri kontrol altında tutulması ile birlikte genel olarak para politikasının hisse senedi piyasasındaki değişimlere reaksiyon vermediğini ortaya koydu.

İkinci yaklaşım “hisse fiyatlarının politika üzerindeki etkisinin hisse volatilitesinin yüksek, fakat kısa vadeli faiz oranları volatilitesinin düşük olduğu zamanlarda daha rahat görülebileceğini” ele alıyordu. Bu çalışmalar farklı sonuç verdi, hisse fiyatlarındaki değişimlerin, özellikle de yüksek volatilite zamanlarında, beklenen politika oranlarında etkisi olduğu görüldü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)