E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed QE4 yapacak mı?---

Fed QE4 yapacak mı?

Fed QE4 yapacak mı?
08 Ekim 2015 - 11:56 borsagundem.com

Morgan Stanley’nin tahvil ekibi, Fed’in ek teşvik açıklama ihtiyacı ile ilgili gittikçe yoğunlaşan bir tartışma olduğunu belirtiyor

2015 yılı Fed’in faiz oranlarını artırmaya yaklaştığı bir yıl olarak başladı ancak yıl sonunda dünyanın en büyük tahvil traderların Morgan Stanley, bankanın ek teşvik sunma ihtiyacı ile ilgili yoğunlaşan bir tartışmanın olduğunu ifade etti.

Fed ile doğrudan işlem yapan 22 ana dealardan biri olan Mordan Stanley, müşterilerinin merkez bankalarının tahvil alımlarına devam edeceği olasılığı veya faiz oranlarını sıfırın altında düşürme ihtimalini tartışmaya başladığını belirtti. Söz konusu tartışmanın geçtiğimiz hafta açıklanan ve beklentilerin çok altında kalan ABD istihdam verisinin ardından yükseldiği aktarıldı. Şirket orta vadeli ABD tahvil alımı yapılmasını tavsiye ediyor.

Fed yetkililerinin hiçbiri kamuya açık olan değerlendirmelerinde,  parasal genişleme olarak bilinen programının yeniden canlandırılması ile ilgili yorum yapmadı. Ancak bazı yatırımcılar, küresel büyümedeki yavaşlamanın ABD’nin ekonomik genişlemesini engellemesi ile bu fikri tartışıyor. Tokyo’da bulunan Mitsubishi UFJ Kokusai Asset Management yetkililerinden Hideo Shimomura, Fed’in dördüncü tur tahvil alımına başlamasının (QE4) mümkün olduğunu söyledi. Bridgewater Associates’ın milyarder kurucusu Ray Dalio, Ağustos’ta merkez bankasının böyle bir adım atmasını beklediğini dile getirmişti.

New York’taki Morgan Stanley’nin küresel faiz oranı strateji müdürü Matthew Hornbach, 6 Ekim tarihli “Hangisi daha yüksek ihtimalli: QE4 mü yoksa negatif faiz mi?” adlı yazısında, “Eylül ayına ait istihdam verisinin açıklanmasının hemen ardından telefonlar çalmaya başladı” ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)