E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed uygun zaman gelene kadar faiz artırmayacak---

Fed uygun zaman gelene kadar faiz artırmayacak

Fed uygun zaman gelene kadar faiz artırmayacak
10 Ekim 2015 - 11:51 borsagundem.com

Fed Başkan Yardımcısı Fischer, küresel gelişmelerin önceye oranla para politikası üzerinde daha fazla baskı oluşturduğunu söyledi.

FED Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, ABD Merkez Bankası'nın geçen ay, Çin’deki yavaşlayan büyümenin ABD enflasyonu ve büyümesi için ne anlama geldiğini anlamak amacıyla “zaman kazanmak” için faiz artırımını ertelediğini söyledi ve küresel gelişmelerin para politikası üzerindeki baskısının geçmişe oranla daha da arttığını belirtti.
 
Fischer, G20 toplantısı için bulunduğu Lima’da CNN International’a yaptığı değerlendirmede, “Fed geçmişte küresel gelişmelere daha az dikkat ediyordu,” dedi ve “Ancak Birleşik Devletler artan bir şekilde dünya ekonomisine entegre oluyor, tıpkı diğer ülkeler gibi ve şimdi yurt dışında olanların Birleşik Devletler’I etkilediği bir safhaya ulaştık” şeklinde konuştu.

Fischer’in yorumları, aralarında CNBC’ye yaptığı değerlendirmede, enflasyon ve büyümeye yönelik kendi görünümünün yolunda gitmesi ile birlikte, halen bu yıl faiz artırımı beklediğni söyleyen  New York Fed Başkanı William C. Dudley’in de bulunduğu bazı yetkililerin konuşmalarının ardından geldi.
 
Fischer’e Fed’in ne zaman harekete geçmesi gerektiği konusundaki görüşleri doğrudan sorulmadı ancak, Başkan Yardımcısı, “Faiz artırımını Birleşik Devletler ekonomisi için uygun olmayan bir zamanda yapmayacağız” dedi.

Perşembe günü açıklanan Fed’in Eylül ayı toplantı tutanaklarına göre, yetkililer geçen ay, 2008’den bu yana bulunduğu  yüzde 0 ve yüzde 0.25 aralığındaki gösterge faizi, yavaşlayan Çin ekonomisinin enflasyonun yüzde 2 hedefine yükselmesini etkileyip etkilemeyeceğini görmek için değiştirmedi. Fed Başkanı Janet Yellen, 17 Eylğl’deki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC)  toplantısından bir hafta sonar yaptığı açıklamada, koşulların yıl sonundan önce faiz artırımını garanti ettiğini söylemişti.
 
Fischer, “Zamanla, yani birkaç yıllık bir sürede, enflasyonun yüzde 2 hedefine çıkacağından emin olmamız gerek,” dedi. Fed’in enflasyonu izlemede tercih ettiği gösterge Ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.3 yükseldi ve Nisan 2012’den bu yana hedef seviyenin altında seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • XXX11 Ekim 2015 20:10

    FED ABD emeklilik fonları ve büyük para babalarıyla işi ortak götürüyor,manipilasyon yapılyor HEPSİ'DE AHLAKSIZLAR

  • Cem10 Ekim 2015 14:21

    “Ancak Birleşik Devletler artan bir şekilde dünya ekonomisine entegre oluyor, tıpkı diğer ülkeler gibi ve şimdi yurt dışında olanların Birleşik Devletler’I etkilediği bir safhaya ulaştık” İte asıl mesele burda yadıyor ve bu açıklamayı tersten düşünmek gerekiyor yani artık dünya ABD nin ne yapacağına bakıyor adamlar dünya ekonomisini ele geçirdi istediklerigibi top uynatıyorlar. düşüne biliyormusunuz hemde ülke sadece bunu merkez bankasıyla yapıyor eğer birde siyaseten yaparlarsa işte ozaman olanlar oluyor Artık ABD dünyanın her konuda merkezi haline gelmiştir ister kabul edin ister etmeyin Osmanlı'nın modern ve entellektüel hali ABD

  • kazım10 Ekim 2015 14:09

    yahudi bankerleri dünyayı iyice soyana kadar onlara bedava para vermeye devam edicez diyor

  • salim10 Ekim 2015 13:45

    Manipilasyon yaptıkları için FED üyelerine dava açılmalıdır.

  • erdi10 Ekim 2015 13:38

    Morukların ne yapacakları belli değil,,piyasaları manipile ediyorlar.