E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed yetkilileri stres testinden kuşkulu---

Fed yetkilileri stres testinden kuşkulu

Fed yetkilileri stres testinden kuşkulu
05 Mart 2015 - 07:29 borsagundem.com

Fed yetkilileri, 2009’da ilk banka stres testinin başarısı ile ilgili endişelerini dile getirdiler

Mevcut Fed Başkan Janet Yellen dahil olmak üzere yetkililer, 2009 yılında ABD’nin en büyük bankalarını uygulanan ilk stres testinin finansal sisteme yönelik güveni geri kazandırması ile ilgili endişelerini dile getirdiler.

Merkez bankası Çarşamba günü, test sonuçlarının duyurulduğu Mayıs ayı öncesindeki üç seans da dahil olmak üzere 2009 yılı toplantı metinlerini yayımladı. Metinler, bazı guvernörler ve bölgesel Fed Başkanlarının değerlendirmelerin büyüme sermaye açıklarını ortaya çıkaracağı ve yatırımcıları paniğe sokacağı yönünde endişe ettiklerini gösterdi.

2008 ile 2013 yılları arasında Fed guvernörleri arasında yer alan Elizabeth Duke 7 Şubat’taki konferans görüşmesinde, “Bu açıklamanın bankalar üzerinde ters etki yaratabileceğinden endişe ediyorum” ifadesini kullandı.

Teste tabi tutulan 19 bankanın 10’una yeni sermayeyi 75 milyar dolar artırması söylenmişti. ABD Hazine Bakanlığı, firmaların yatırımcılardan alamadığı bir sermayeyi karşılayacağını belirtmişti. Birkaç hafta için yaklaşık 100 milyar dolar artırıldı ve banka hisseleri fiyatlarında toparlanma görüldü. Bazı kişiler, testi iflas etmeyecek kadar büyük bankalara açıkça hükümet desteğinin sağlanması yoluyla güçlendirmekle eleştirdi. Fed o zamandan beri stres testlerini yıllık bir uygulamaya çevirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)