E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'den ne kadar sızıntı oldu---

Fed'den ne kadar sızıntı oldu

Fed'den ne kadar sızıntı oldu
20 Nisan 2015 - 22:49 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası'ndan geçmişte ve son yılarda ciddi bilgi sızıntıları oldu

ABD Merkez Bankası Fed'den bugüne dek sızan birçok bilgi oldu. Bunlardan biri New York Fed'in tam içerisinden gelmişti. Manhattatın'ın güneyindeki New York Fed yönetim kurulu odasındaki bir yönetici bir broker firmasını sessizce arayarak, faiz politikasına ilişkin içeriden bilgi verdi.

1984 yılında yöneticilerden Robert Rough, New Jersey'deki bir broker firmasını bir yıldır bilgilendiriyordu. Onun kaçak aramalar ve usülsüz karlarla dolu hikayesi bir ilkti ve Rough, şimdiye kadar gizli Fed bilgilerini sızdırmakla suçlanıp ceza alan ilk yetkili oldu.

30 yıl sonra Fed yeniden olası bilgi sızıntılarına ilişkin rahatsız edici sorularla karşılaşıyor. Şimdiye kadar 2012 Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) ayrıntılarını kimin hedge fonlarına hizmet sunan bir haber bültenine sızdırdığı konusunda fazla bir şey açığa çıkmadı.

Kimse bu seferki sorunu 80'lerdeki hadiselerle kıyaslamıyor. Ancak eski dönemdeki sızıntılar ve tarihteki birçok farklı sorun, federal yetkililerin usülsüzlükleri geçmişte nasıl idare ettiklerini veya edemediklerini gösteriyor.

Fed'den ne kadar fazla bilgi sızdı?
FOMC tutanaklarına göre 1995 ile 2009 arasındaki dönemde en az beş defa olası bilgi sızıntılarının tartışıldığını gösteriyor. Ancak 3 eski Fed yetkilisine göre, bu tartışmaların hiçbiri soruşturmayla sonuçlanmadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)