E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFed'in içinden ihtiyat çağrısı---

Fed'in içinden ihtiyat çağrısı

Fed'in içinden ihtiyat çağrısı
02 Aralık 2015 - 07:33 borsagundem.com

Fed Yönetim Kurulu üyesi Brainard, faiz artırımına ihtiyatlı ve kademeli yaklaşım çağrısı yaptı

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, Fed'in faiz artırımları konusunda yavaş gitmesi gerektiğini, diğer merkez bankaları para politikalarını gevşek tutarken Fed'in para politikasını sıkılaştırmasının limitleri olabileceğini söyledi. 
ABD'de şu anda doğal faiz oranının sıfıra yakın olduğunu ve diğer ülkelerde başa baş faiz oranının geçmişe göre daha düşük sevilede bulunduğuna işaret eden Brainard, Fed'in ihtiyaç olduğunda ekonomiyi canlandırmak için daha az alanı olduğunu savundu. Brainard, "Yeni normal büyük olasılıkla geçmiş 10 yıla göre daha düşük seviyede faiz oranı ile karakterize, bu durum para politikasını ayarlarken ihtiyatlı ve kademeli bir yaklaşım gerektiriyor" diye konuştu.
Brainard konuşmasında Fed'in ilk faiz artırımını yapması için tercih ettiği zamanlamaya ilişkin işaret vermedi. Daha önceki konuşmalarında ise 2016'yla kadar beklenmesini tercih ettiğini ifade etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)