E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporFenerbahçe:2-Trabzonspor:0---

Fenerbahçe:2-Trabzonspor:0

Fenerbahçe:2-Trabzonspor:0
30 Kasım 2015 - 20:01 borsagundem.com

Süper Lig'in 13. haftasında Fenerbahçe evinde konuk ettiği Trabzonspor'u 2-0 yendi.

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanan dev maçta Fenerbahçe, Trabzonspor'u 2-0 yendi. Galibiyet gollerini 11. dakikada Nani ve 88. dakikada Fernandao kaydetti. Trabzonspor'da 42. dakikada Alper Ulusoy ikinci sarıdan kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından 30 puana yükselen Fenerbahçe, 13. haftada liderlik koltuğuna oturdu. Trabzonspor ise 17 puanda kaldı. 1 gol, 1 asistle oynayan Nani maçın yıldızı oldu...

İLK YARIDAN POZİSYONLAR
7. dakikada Trabzonspor, gole yaklaştı. Mehmet Ekici'nin soldan ortasında boş pozisyonda bekleyen N'doye'den önce kaleci Volkan son anda meşin yuvarlağı kontrol etti.

11. dakikada Fenerbahçe, sol kanatta güzel bir organizasyonun ardından üstünlük golünü buldu. Van Persie'nin pasında topla buluşan Diego, ceza alanı içinde Alper'i gördü. Bu oyuncunun bekletmeden ortasında Nani, gelişine güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı fileleri gönderdi: 1-0

15. dakikada Van Persie'nin kullandığı serbest vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

30. dakikada Mehmet Ekici'nin uzak mesafeden şutunda kaleci Volkan, yatarak topa sahip oldu.

41. dakikada Fenerbahçe, sol kanattan bir kez daha etkili geldi. Van Persie, ceza alanı içine girdiği anda yerden ortasında ön direkte topla buluşan Diego, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

İKİNCİ YARIDAN POZİSYONLAR
55. dakikada Hasan Ali'nin soldan ortasında Trabzonspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu arka direkte önünde bulan Nani'nin gelişine sert şutunda, kaleci Onur meşin yuvarlağı kontrol etti.

62. dakikada Hasan Ali sol kanattan yine etkili geldi. Bu oyuncun ortasında ceza alanı içinde göğsüyle topu iyi kontrol eden Diego'nun şutunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

75. dakikada Aytaç'ın ceza alanı içinden sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

87. dakikada Nani'nin sağdan ortasında ceza alanı içinde Trabzonspor savunmasının içinde topla buluşan Fernandao, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

MAÇTAN NOTLAR
CANER ERKİN VE BA KADRODA

Fenerbahçe'de sakatlıklarından kurtulan Caner Erkin ve Abdoulaye Ba, yaklaşık bir ay sonra takıma döndü. Ligde 25 Ekim'de oynanan Galatasaray maçından sonra dizinden operasyon geçiren Caner ile kasığında yırtık bulunan Ba, Trabzonspor maçının 18 kişilik kadrosuna girdi. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları devam eden Raul Meireles, Mehmet Topuz ve genç oyuncu Hakan Çinemre, Trabzonspor maçının kadrosuna yer almadı.

ŞENER, 20 MAÇ SONRA KADROYA ALINMADI
Fenerbahçe'nin sezon başında Bursaspor'dan kadrosuna kattığı Şener Özbayraklı, 20 maç aradan sonra ilk kez 18 kişilik kadroya giremedi. Sezonun ilk maçında UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk'le oynanan maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener, daha sonra 13 karşılaşmada formayı kimseye kaptırmadı. Gökhan Gönül'ün sakatlığında sağ bekin değişmez ismi olan ve 13 maç üst üste ilk 11'de sahaya çıkan Şener, son 7 karşılaşmada ise yedek kulübesinde beklemişti. Öte yandan teknik direktör Pereira, Şener'in dışında Michal Kadlec'i de 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

TRABZONSPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK
Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, ligde son oynadıkları Gençlerbirliği maçına göre ilk 11'de iki değişiklik yaptı. Tekelioğlu, geçen hafta Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girerek 90+2. dakikada takımına galibiyeti getiren Mehmet Ekici'yi, Sefa Yılmaz'ın yerine oynattı. Tecrübeli teknik adam, Marko Marin'in yerine ise Erkan Zengin'e formayı verdi. Bordo-mavililer maça kalede Onur Kıvrak, savunmada Luis Cavanda, Aykut Demir, Mustafa Yumlu ve Alper Uludağ ile başladı. Trabzonspor'un beşli orta sahasında Mbiya, Okay Yokuşlu, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı ve Erkan Zengin görev aldı. Bordo-mavililerde maça tek forvet olarak Dame N'Doye başladı. Trabzonspor'un yedek kulübesinde Uğurcan Çakır, Marin, Cardozo, Douglas Teixeira, Salih Dursun, Aytaç Kara ve Yusuf Erdoğan oturdu. Şota Arveladze'den boşalan teknik direktörlük koltuğuna oturan ve geçen hafta Gençlerbirliği karşısında ilk maça çıkan Tekelioğlu ise Fenerbahçe karşısında ilk deplasman sınavını verdi.

MAÇA BÜYÜK İLGİ
Fenerbahçeli taraftarlar Trabzonspor maçına büyük ilgi gösterdi. Bu sezon Avrupa'da ve ligde her maçta stadın tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar bu zorlu karşılaşmada da takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar, karşılaşmadan önce takımlarına büyük destek verirken maçı 40 binin üzerinde sarı-lacivertli taraftar takip etti. Trabzonspor taraftarı ise kulüpler arasındaki anlaşma gereği takımlarını stattan destekleyemedi. Öte yandan iki takımın futbolcuları sahaya "Kadına şiddete dur de" yazılı pankartla çıktı.

STADIN GİRİŞİNE ÜLKER İSMİ YAZILDI
Fenerbahçe, stat ismi sponsorluğu için sezon başında anlaştığı Ülker'in logosunu stadın girişindeki panoya astı. Sezon başından bu yana Ülker ismi stadın girişine yazılmamıştı. Sarı-lacivertli kulüp, stadın ana kapısı ve çeşitli yerlerine Ülker logosuna yerleştirerek "Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi" ismini kullanmaya başladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)