E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinFırıncıya parfüm yasağı---

Fırıncıya parfüm yasağı

Fırıncıya parfüm yasağı
28 Temmuz 2015 - 02:27 borsagundem.com

MYK standartlarına göre ekmekçiler bundan sonra üretim süreçlerinde kişisel el bakımı, el yıkama, özel iş giyimine dikkat edecek. Parfüm ve takı yasak

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), ekmek üreticileri için ilginç standartlar belirledi.

Erdinç Çelikkan'ın Hürriyet'teki haberine göre ekmekçilerin bundan sonra üretim süreçlerinde kişisel el bakımı, el yıkama, özel iş giyimine dikkat etmesi gerekecek. 

Belirlenen standartlara göre ekmek üreticileri parfüm ve takı kullanamayacak, açık yarayla çalışmayacak. 

Ekmek üreticileri, normal üretim standardında olmayan geri dönüşümü yapılabilecek ürünü düzeltme reçetesine göre tekrar kullanmak üzere işleme alabilecek. Üretim operatörleri, yapılan temizliğin etkinliğinin ölçülmesi için fiziksel ve mikrobiyolojik kirlilik kontrolünün yapılmasını sağlayacak. Güncel üretim planına göre üretimi yapılacak ürünün reçetesini amirden alarak üretilecek ürünün hammadde, katkı maddeleri, aroma verici gibi malzemelerin yeterli miktarda olup olmadığını kontrol edecek. 

PARLAKLIK KONTROLÜ 


Üretimde kullanılacak katkı maddeleri, aroma reçetesine uygun miktarda ve alerjen maddelerin birbirine bulaşmamasına dikkat edilerek hazırlanacak. Ekmeklerin renklerinin düzgün ve parlak olması için pişirme öncesi fırında hamur üzerine buhar püskürtülecek. Belirli aralıklarda ekmek hamurunun yükselme miktarı kontrol edilerek, mayalanma süresi sonunda uygun olmayan ekmek hamurları ayrılacak. Ekmek operatörleri ekmek hamurundan numune alarak hamurun rengini, parlaklığını, kıvamını, dayanıklılığını, sıcaklığını ve pürüzsüz olmasını kontrol edecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)