E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch not indirdi---

Fitch not indirdi

Fitch not indirdi
07 Ekim 2015 - 07:31 borsagundem.com

Fitch, Ukrayna'nın yabancı para cinsinden kredi notunu düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Ukrayna'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu C'den 'RD-Sınırlı Temerrüt' seviyesine indirdi. 
Yerel para cinsinden uzun vadeli notu CCC olarak teyit eden Fitch, yabancı hara cinsinden kısa vadeli notu da C'den RD seviyesine çekti.
Ukrayna'nın yabancı para cinsinden kıdemli teminatsız borçlanma notunu C olarak yineleyen Fitch, yerel para cinsinden kıdemli teminatsız borçlanma notunu CCC olarak korudu. 
Fitch not indirimine neden olarak Ukrayna'nın vadesi 23 Eylül'de sona eren 500 milyon dolar tutarındaki eurobond için 10 günlük itfa süresini ödemesiz olarak geçirmesini gösterdi. Fitch, Ukrayna'nın tahvilin itfasını gerçekleştirmemesi nedeniyle eurobond yükümlülüklerinde
temerrüde düştüğü kararına vardığını vurguladı.
Fitch, UKrayna'nın 24 Eylül'de duyurduğu şekilde 18 milyar dolar tutarındaki devlet garantili eurobondun yeniden yapılandırılımasını gerçekleştirmesi halinde kredi notunun kısa sürede artırılacağını da ifade etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)