E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFitch'den Yunanistan'a not uyarısı ---

Fitch'den Yunanistan'a not uyarısı

Fitch'den Yunanistan'a not uyarısı
30 Ocak 2015 - 12:35 borsagundem.com

Fitch, not için yeni gözden geçirmeyi 15 Mayıs'ta açıklayacağını bildirdi

Fitch Ratings, Yunanistan'da 25 Ocak'ta yapılan seçimlerin sonucunun Ülke'nin AB-IMF-ECB'den oluşan uluslararası kreditörler ile anlaşmaya varacağı görüşünü değiştirmediğini bildirdi. Ancak Fitch, tarafların anlaşmaya varmak için uzun ve zorlu müzakerelere girmelerinin Yunan ekonomisinde güveni ve azaltmasının yüksek risk
olduğunu vurguladı.
 
Fitch, temel varsayımlarının her iki tarafında bir uzlaşma için güçlü teşvikleri olduğu değerlendirmesini içerdiğini belirtirken, bir anlaşmanın Yunanistan için 7,2 milyar euro kurtarma yardımının serbest kalması anlamına geleceğine işaret etti. Fitch, Troykanın ise daha geniş Avrupa projesine zarar vermekten, Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkmasına yol açmaktan kaçınmak istediğini de savundu.
 
Yunanistan'ın B olan kredi notu için görünümü 16 Ocak'ta 'negatif'e indirdiğini hatırlatan Fitch, not için yeni gözden geçirmeyi 15 Mayıs'ta açıklayacağını ve bu tarihe kadar müzakerelerde ilerleme sağlanmaması halinde büyük olasılıkla notun düşürüleceğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)