E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaFOMC'den Eylül için sinyal yok---

FOMC'den Eylül için sinyal yok

FOMC'den Eylül için sinyal yok
29 Temmuz 2015 - 21:59 borsagundem.com

Forex Koçu Fed'in Temmuz ayı faiz kararını değerlendirdi...

Temmuz ayı FOMC kararları açıklandı ve beklendiği gibi faizlerde bir değişiklik yok. Piyasanın merak ettiği Eylül ayına yönelik bir yönlendirme de dikkat çekmiyor hatta karar metninde Haziran ayındaki toplantının karar metninden çok büyük farklar olmadığını söyleyebiliriz.

Fed istihdamdaki artış ve işsizlik oranındaki düşüşle birlikte istihdam kaynaklarının kapasite altı kullanımında bu senenin başından beri gerileme var diyor.

Enflasyon konusunda ise enerji fiyatlarındaki düşüş ve ithalat fiyatlarındaki gerilemenin etkisiyle hala hedefin altında bir seyir olduğuna dikkat çekiyor. Enerji fiyatları son aylarda stabilleşiyor ifadesi ise son haftalarda petrolde meydana gelen düşüş nedeniyle kaldırılmış.

Diğer yandan ekonomik faaliyetlerde son aylarda ılımlı bir genişleme yaşandığına, hane halkı harcamalarında ılımlılaşma olduğuna, konut sektöründe toparlanma gerçekleştiğine fakat özel sektör sabit yatırımlarının ve ihracatın hala baskı altında olduğunu ifade ediyor Fed.

Karar metninin ilk paragrafına gelen bu hafif makyajlar dışında metin neredeyse Haziran ayındakiyle aynı. Sadece 'faiz artışları için istihdam piyasasında daha fazla iyileşme görmek istiyoruz' mealindeki ifade 'faiz artışları için istihdam piyasasında biraz daha fazla iyileşme görmek istiyoruz' şeklinde değiştirilmiş. Yani istihdamdaki iyileşme kabul ediliyor fakat daha fazla iyileşme görmek istiyor Fed. Bu sabahki raporumuzda da belirttiğimiz gibi maaşlardaki artışın daha güçlenmesi gerek.

Fed, tarih zamanlı bir faiz yönlendirmesinden ziyade veri zamanlı bir yönlendirmeye bağlı kalmaya devam ediyor. Bugün Eylül için bir hazırlık mesajı gelmemiş olması Eylül tamamen masadan kalktı şeklinde okunmamalı fakat bunun için önümüzdeki iki istihdam raporunda güçlü bir maaş artışı görmeliyiz bizce.

Dolar üzerinde önemli bir etki yaratmadı FOMC kararları fakat Eylül için bir sinyal gelmemiş olması hayal kırklığı yaratabilir ve dolarda baskıya neden olabilir. Özellikle GBPUSD'deki toparlanmanın bir süre daha devam etiğini görebiliriz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • omerta30 Temmuz 2015 03:49

    yahu fed faizi zaten artıracak bu sene ha eylul ha aralık buna odaklanacagıza baska risklere odaklanın