E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinFransa’da düşen uçaktan kayıtlar---

Fransa’da düşen uçaktan kayıtlar

Fransa’da düşen uçaktan kayıtlar
29 Mart 2015 - 20:03 borsagundem.com

Alman Bild gazetesi, düşen uçağa ait olduğunu iddia ettiği ses kayıtlarını yayınladı

Düşen Germanwings uçağının kokpit konuşmaları olduğu iddia edilen kayıtlar yayınlandı.
Alman Bild gazetesinin yayınladığı kayıtlarda Airbus A320'nin pilotunun, yolcuların çığlıkları arasında uçağı aşağı doğru süren yardımcı pilotuna felaketten dakikalar önce "Aç şu lanet kapıyı!" diye bağırdığı iddia edildi.

Marsilya savcısı perşembe günü kokpit ses kayıtlarında, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in kaptan pilot birkaç dakikalığına kokpitin dışına çıktığı sırada kapıyı kilitleyip uçağı düşürdüğünün anlaşıldığını söylemiş fakat iki pilot arasındaki etkileşime dair ayrıntılı bilgi vermemişti.

Bild'in pazar ekinde yayınladığı habere göre, uçağın ilk 20 dakikası pilot ile yardımcı pilot arasında sıradan konuşmalar geçiyor.

Adı Patrick Sonderheimer olarak açıklanan kaptan pilot, ikinci pilot Andreas Lubitz'e kalkıştan önce Barcelona'da tuvalete gitmek için zamanının olmadığını söylüyor. Yerel saatle 10:27'de, kaptan pilot, Lubitz'den Düseldorf'a iniş hazırlıklarını yapmasını istiyor. Lubitz ise "Umarım" ve "Bakacağız" gibi muğlak cevaplar veriyor. Pilot tuvalete gitmek için çıktıktan dakikalar sonra uçak inişe geçiyor.

Liberation'un da yer verdiği habere göre birkaç dakika sonra birinin kokpite girmeye çalışmasını andıran 'sert bir çarpma sesi' duyuluyor. Sonra da pilotun sesi geliyor, "Tanrı aşkına, kapıyı aç." Bild'de yer alan habere göre bu sırada arka planda çığlık atmaya başlayan yolcuların sesleri duyuluyor. Bu da Marsilya savcısının öne sürdüğü yolcuların uçağın düştüğünü fark etmediği iddiasıyla çelişiyor.

Haberin devamında yer alan kayıtlarda kaptan pilotun kapıyı açmaya çalıştığı duyuluyor. Ardından da "Aç şu lanet kapıyı!" diye bağırıyor. Fransa saatiyle 10:40 sularında Airbus dağa çarpıyor ve yolcuların bağırışları, duyduğumuz son ses oluyor.

Öte yandan New York Times'da yer alan bir diğer habere göre 27 yaşındaki Andreas Lubitz'in, pilotluk yapabilmesine engel teşkil edebilecek görme problemleri iddia edildi. Psikiyatrik tedavi gören ve tıbbi sorunlarını işverenlerinden sakladığı iddia edilen Lubitz'in görme problemlerinin de psikosomatik olabileceği de düşünülüyor. (Haberturk.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)