E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporGalatasaray'a transfer şoku! ---

Galatasaray'a transfer şoku!

Galatasaray'a transfer şoku!
02 Eylül 2015 - 19:23 borsagundem.com

FIFA'dan Galatasaray'a şok; Grosskreutz transferi onaylanmadı!

FIFA, Galatasaray'n yeni transferi Kevin Grosskreutz'un transferini sözleşmesindeki evrak eksikliği nedeniyle onaylamadı.

İŞTE YAŞANAN SÜREÇ
23: 55 EKRAN DONDU | 00.00.45'DE FIFA'DA GÖRÜLDÜ

FIFA’nın Transfer Matching Sistemi’ne göre (TMS) önce kulüplerin kendilerine verilen şifrelerle sisteme girip transfere onay vermesi gerekiyor... Son gün 19.45’te İstanbul’a inen Grosskreutz’un evrakları gecikti. Galatasaray KAP’a Grosskreutz’u bildirirken, transfer krizi için şu açıklamayı yaptı: “TFF’de imzalar atıldıktan sonra evrakların kopyaları TMS sistemine 23:55:00’te yüklenmiş olup sistemde yaşanan problem nedeniyle işlemin sonuçlanma saati 00:00:48 olarak görünmüştür. Bu nedenle işlem TFF’ce onaylanamamış, karar FIFA’ya kalmıştır. TMS tarafında işlemin zamanında yapıldığı ile ilgili kayıtlar ve bilgiler FIFA ile paylaşılmıştır. Transferin onaylanması için FIFA’nın teknik incelemesi beklenmektedir.”

GALATASARAY ADINA TFF İTİRAZDA BULUNDU 
Kevin Grosskreutz'un transferi için FIFA'ya önce Galatasaray adına Türkiye Futbol Federasyonu itirazda bulundu ardından Dortmund resmi itirazını gerçekleştirdi ve onay sürecinin "sistemin yavaş" olmasından kaynaklandığını belirtti.

Galatasaray Spor Kulübü, 23:55'te "sisteme login" olunarak transfer bilgilerinin girildiğini belgeleyen ekran görüntülerini Türkiye Futbol Federasyonu'na iletti. Galatasaray'dan ekran görüntülerini alan TFF de bu bilgileri ve belgeleri, Galatasaray adına FIFA'ya iletti.

Daha sonra Galatasaray, UEFA’ya Şampiyonlar Ligi listesinde Grosskreutz’u da bildirdi. Ancak UEFA, “FIFA’dan yanıt olumsuz olursa çıkarılır” uyarısını yapmıştı. Ancak beklenen haber gelmedi... FIFA, Galatasaray'ın KAP'a bildirdiği Grosskreutz'un sözleşmesine evrak eksikliği nedeniyle onay vermedi.

ASLAN MALİYETİNİ BİLE AÇIKLAMIŞTI
Bonservis:
1 milyon 500 bin Euro
Garanti ücret
2015-2016:
1 milyon 850 bin Euro
2016-2017 ve 2017-2018:
1 milyon 500 bin Euro

İŞTE FIFA TMS...
Transfer Eşleştirme Sistemi (FIFA TMS), 2007 yılında devreye sokuldu. Sistem, FIFA kogresinde 3 maddeyi sağlaması önerisiyle kabul edildi. Bu maddeler

* Transfer operasyonlarında şeffaflık

* Oyuncuların transferlerinin bir veri tabanında tutulması

* Kendi kaynaklarını kullanabilecek bir operasyon ünitesi oluşturulması 
olarak sıralandı. 2007'den bu yana FIFA, futbol takımlarının transfer operasyonların daha iyi şekilde yapılmasına olanak sağlandığı kaydedilen FIFA TMS sistemine yaklaşık olarak 15 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. FIFA TMS, 2010 yılında FIFA Yönetim Kurulu tarafından uluslararası transferlerde zorunlu haline getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)