Ana SayfaPiyasaGaranti Bankası ve Tukaş sorusu---

Garanti Bankası ve Tukaş sorusu

1 / 2
Garanti Bankası ve Tukaş sorusu
03 Eylül 2015 - 09:57 www.borsagundem.com

DÜŞÜŞTE YABANCI SATIŞLARI ETKİLİ
SORU (1) -
Garanti Bankası 9 TL’yi önümüzdeki günlerde görür mü?

Aylin Dorukan

CEVAP-
Piyasadaki fiyat hareketleri ve yatırımcı psikolojisi baz alındığında daha önce test edilen bir rakamın tekrar test edilmesinin mümkün olduğunu gösteriyor. Sorun söz konusu hedefin ne zaman görülebileceği noktasında çıkabilmekte. Zira yatırımın maliyet kalemleri arasında zaman faktörü de bulunduğundan uzun bir zaman dilimi sonrasında hedeflenen fiyatın yakalanması anlamını yitirmesine neden olabilmekte.
Garanti Bankası’nın düzeltilmiş verilere göre fiyat grafiği incelendiğinde 2015 yılı içinde en yüksek seviyesi 10,58 TL’yi Ocak ayında gördüğünü sonrasında ise gerilediğini görmekteyiz. Hissedeki kademeli düşüş sonrasında 2 Eylül 2015 günü 7,14 TL’den kapanış gerçekleşti.
 Hissenin halka açık kısmı içinde yabancıların payı ise oldukça yüksek. 20 Ağustos 2015 itibarıyla yüzde 68,87 paya sahip oldukları görülüyor. Ancak yılbaşından bu yana özellikle satış yönlü işlemlerde bulunmaları hissede baskıya neden oluyor. Söz konusu satışlar neticesinde yabancı paylarında yaklaşık 5 puanlık bir gerileme yaşanırken hissenin fiyatına da olumsuz etkisi gözleniyor. Hissenin tekrar çıkışa geçebilmesi için her şeyden önce satışların durması önemli.  
Önümüzdeki dönemde konjonktürün hisse senedi piyasasını desteklemesi halinde ilk hareketlenecek hisselerden birisi de Garanti Bankası. Böylesi bir durumda hissenin 9 TL’nin üstüne çıkması ihtimali de yüksek olacaktır. Ancak kısa vadede düşüş trendindeki harekette bir değişim beklenmemeli. Bununla birlikte uzun vadeli yatırım düşünenlerin hisseyi artık takip etmelerinde fayda olduğunu da hatırlatmak yerinde olacaktır. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)