E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar 3 yılın en kötüsüne hazırlanıyor---

Gelişen piyasalar 3 yılın en kötüsüne hazırlanıyor

Gelişen piyasalar 3 yılın en kötüsüne hazırlanıyor
31 Ağustos 2015 - 11:20 borsagundem.com

Gelişen piyasalar üç yıl içindeki en kötü ayını geçirmeye hazırlanıyor

Gelişen piyasa hisse senetleri, Çin hisselerinin düşmesi ve Fed yetkililerinin faiz oranlarını arttırmaya hazırlandıklarının işaretlerini vermeleri ile üç yıldan daha uzun bir süre içerisinde en sert aylık düşüşünü geçekleştirmeye hazırlanıyor. Güney Kore vonu 4 günlük kazançlarını sonlandırdı.

Çinli tren parçası üreticisi CRRC Corp., ilk yarı yıl karının hayal kırıklığı yaratmasının ardından Hong Kong’ta yüzde 6 düştü. Citic Securities Co., Xinhua Haber Ajansı’nın şirket yöneticilerinin içeriden bilgi sızdırdıkları şüphesiyle göz altına alındıklarını haberleştirmesinin ardından üç ayın en düşüğüne geriledi. Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 2 düşüş kaydetti ve Ağustos ayı kayıplarını yüzde 14’e çıkardı. Von, zayıf gelen Güney Kore imalat verisinin ardından dördüncü aylık düşüşüne hazırlanıyor.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek Hong Kong saati ile 13.29’da 816.73 puana indi ve aylık düşüşünü yüzde 9.4’e genişletti. Endeks Mayıs 2012’den bu yana en kötü ayını geçirmeye hazırlanıyor. Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer,  enflasyonun yükseleceğine inanmak için iyi bir neden olduğunu söyleyerek gelecek ay gerçekleşmesi beklenen faiz artışı için açık kapı bıraktı. Çin hisse senetleri, traderların devlet desteği seviyesini değerlendirmeleri ile aylık düşüşünü hızlandırdı.

KGI Securities (Thailand) Pcl. yatırım stratejistlerinden Rakpong Chaisuparakul Bangkok’tan telefonla yaptığı açıklamada, “Fed’in faiz artışına gidip gitmeyeceği konusundaki belirsizlik piyasalarda volatilite yaratmaya devam edecek. Çin’in zayıf ekonomik toparlanması diğer gelişmekte olan ülkelerdeki büyümeye zarar verecektir” ifadesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)