E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalar yükselişte---

Gelişen piyasalar yükselişte

Gelişen piyasalar yükselişte
27 Ağustos 2015 - 12:57 borsagundem.com

Gelişen piyasa hisseleri, ABD hisselerindeki yükseliş ve yatırımcının riskli varlıklara olan iştahının artması ile değerleniyor

Gelişen piyasa hisseleri, Hong Kong’ta işlem gören Çin hisselerinin  toparlanması ve Cnooc Ltd.’nin enerji hisselerinde yükselişlere öncülük etmesi ile birlikte artış gösteriyor. Endonezya rupiahı sekiz günlük düşüşünü sonlandırdı.

Hang Seng China Enterprises Endeksi, China Life Insurance Co. yüzde 5.3 oranında artış gösterirken, 10 gün içinde ilk kez yükseliş kaydetti. Çin’in en büyük offshore petrol ve doğal gaz arama şirketi Cnooc, karının beklentiler aşması ve petrolün toparlanmasının ardından Hong Kong’ta yüzde 13 artış kaydetti. Dubai hisse senetleri yüzde 3.2 değer kazandı. Endonezya hisse senetleri, hükümetin yakın zamanda teşvik önlemleri alacağını açıklamasının ardından yüzde 3.3 artış kaydetti. Rupiah dolar karşısında yüzde 0.4 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, ABD hisse senetlerinde 2011 yılından bu yana en büyük yükselişin görülmesinin ardından yüzde 1.5 artış gösterdi ve Hong Kong saati ile 14.11’de 799.11 puana geldi. Değerlemelerin 2014’ün Mart ayından bu yana en düşük seviyeye yakınında seyretmesi, riskli varlıklara olan rağbeti artırıyor. ABD hisselerinin ralli yapması, Çin’in 11 Ağustos’taki devalüasyonundan bu yana küresel hisse senetlerinden 8 trilyon dolardan fazla bir değer götüren satış dalgasını durdurdu.

Phillip Capital Management Bhd. baş yatırım uzmanı Ang Kok Heng’in  Kuala Lumpur’dan telefonla yaptığı açıklamada, “Yatırımcı, ABD’deki yükselişlerin güveni desteklemesi ile hisse senedi avına çıkıyor. Volatilite bir şekilde sabitlense de gelişen piyasalardaki dalgalanmalar yüzünden tekrarlanabilir. Bazı varlıkları azaltma ve daha çok nakit para artışı şansı yakalıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)