E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen piyasalardaki fon çıkışları endişe verici---

Gelişen piyasalardaki fon çıkışları endişe verici

Gelişen piyasalardaki fon çıkışları endişe verici
06 Ekim 2015 - 13:38 borsagundem.com

Deutsche Bank’ın eski CEO vekili Anshu Jain, fonların çıkış yapması ile birlikte bazı gelişen piyasaların endişe verici olduğunu belirtti

Deutsche Bank AG’nin eski CEO vekili Anshu Jain, bazı gelişen piyasaların gerileyen emtia fiyatlarından zarar gördüğünü ve fon çıkışlarının endişe verici olduğunu söyledi.

Jain, Salı günü verdiği röportajda, “Asya’nın belirli kesimlerinden kötü haberler alabiliriz” dedi. Jain, Brezilya, Güney Afrika, Rusya ve Türkiye’ye risk barındıran diğer gelişen piyasalar olarak işaret etti.

Son birkaç yılda Çin’deki büyüme, yükselen emtia fiyatları ve diğer merkez bankalarının faizleri rekor düşük seviyelerde tutmasıyla yabancı yatırımlardan fayda sağlamış olan gelişen ekonomiler, bu faktörlerin bu yıl değişim göstermesinden olumsuz etkilendi. Çin’in yavaşladığı endişesi petrol ve metallerin fiyatını aşağı iterken, yatırımcılar Fed’in faiz oranlarını artıracağı beklentileri ile fonları ABD’ye taşıdı.

Jain, “Eğer bir endişe alanı görmek istiyorsanız gelişen piyasa şirketlerine bakın. Çok fazla borçlanma yaptılar. Bu şirketlerin bazıları borcu hedge etti, dolar girişler var ve bu tamamıyla iyi. Diğerleri bir carry trade oyunu oynuyor olabilir, bunu daha önce gördük. Dolarla borçlanıp yurtiçine yatırım yapıyorsunuz, tipik olarak bankacılık sistemine ve bu alanların bazılarında biraz stres göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)