E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGelişen ülke piyasalarında fırsat var---

Gelişen ülke piyasalarında fırsat var

Gelişen ülke piyasalarında fırsat var
29 Mayıs 2015 - 11:27 borsagundem.com

Franklin Templeton Investments, gelişen piyasa para birimlerindeki düşüşün satın alım fırsatı yarattığını belirtiyor

Franklin Templeton Investments, gelişen piyasa para birimlerindeki satış dalgasının satın alım fırsatı yarattığını belirtiyor.

Yatırım şirketindeki para yöneticilerinden Eric Takaha, gelişmekte olan piyasa para birimleri endeksinin Mart ayında 12 yılın en düşük seviyesine yönelmesinin ardından Meksika ve Güney Kore tahvillerinde değer gördüğünü ifade etti.

Gelişen piyasalar, traderların fonları Fed’in faizleri artıracağı beklentisi ile ABD’ye taşımaları ile birlikte geçtiğimiz yıl geriledi. Ancak ABD ekonomisi ılımlı bir hızda büyüme gösterdi. ABD ekonomisinde büyümenin Güney Kore ve Meksika gibi ülkelerin arkasında kalması bekleniyor.

Takaha Perşembe günü New York’ta yaptığı bir konuşmada, “İyi fırsatlar yakalıyoruz. Piyasa bu periyotta dolarla ilişkili tüm para birimlerini sattı. Belirli gelişen alanlarda belirli ülkelerin uzun vadede ABD’den daha iyi büyüme profilleri gerçekleştirebileceğini düşünüyoruz” dedi.

Franklin Templeton, pesoda görülecek yükselişlerden fayda sağlamak amacıyla kısa vadeli Meksika tahvillerini destekliyor.

Meksika’nın para birimi geçtiğimiz 12 ayda yüzde 16 değer kaybetti. Gğney Kore vonu yüzde 7.7 düşüş gösterdi. Bloomberg’ın dolar endeksi aynı dönemde yüzde 18 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Demir29 Mayıs 2015 12:24

    Bugün öğleden sonra borsada yukarı yönlü hareket bekliyorum.Seçime kadar ralli devam edecektir.Piyasanın beklediği seçim sonucu alınırsa yükseliş devam eder , sonuç beklenti aksi çıkarsa 75 bine doğru salınırız.Hükümet kurulunca tekrar ibre yukarı bu şekilde seneryolar tahmin ediyorum. (Yatırım tavsiyesi değildir)