E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporları​Gelişmekte olan piyasalarda satış baskısı---

​Gelişmekte olan piyasalarda satış baskısı

​Gelişmekte olan piyasalarda satış baskısı
13 Ekim 2015 - 09:21 borsagundem.com

Gelişmekte olan piyasa para birimlerindeki satışlar Borsa İstanbul'a düşüş getirebilir

Cuma günü gerçekleşen ve 97 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan bombalı terör saldırısı sonrasında Türkiye piyasaları haftaya dünyadan olumsuz ayrışarak başladı. Türk lirası dolara karşı %0,3 gerilerken, 10 yıllık tahvil faizleri 5bp artış ile, MSCI Türkiye %0,3 kayıp ile kötü performans gösteren piyasalar arasında yer aldı. 
Çin dış ticaret verisi sonrasında bu sabah Asya borsalarında %0,2-%0,3 civarında sınırlı kar realizasyonu görülüyor. Dış ticaret rakamlarına göre Çin’in ithalatı emtia fiyatlarındaki gerileme ve ekonomideki yavaşlamaya paralel %18 gerilerken dış ticaret fazlası 60 milyar dolar ile zirveye yakın seviyelerde seyrediyor. Çin için iyi dünya için kötü bir tablo. 
Gelişmekte olan para birimlerinde bu sabah görülen satışlar Borsa İstanbul’da %0,4-%0,5 civarında kayıpla bir açılışa işaret ediyor. Çin’in ithalatındaki gerilemeye paralel Rupi %1,3, ringit %1,0, ruble %0,9, zar %0,8 kayıpla en çok kaybettiren para birimleri arasında yer alıyor.  Türk lirası %0,5 kayıpla ortalamaya yakın seyrediyor. 

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)