E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGelişmelerin piyasalara etkileri---

Gelişmelerin piyasalara etkileri

Gelişmelerin piyasalara etkileri
26 Ocak 2015 - 09:21 borsagundem.com

Eendekste riskten kaçışın sürmesi ve teknik göstergelerdeki düzeltme eğiliminin de etkisiyle yaşanacak düşüşler alım fırsatı olarak değerlendiriliyor

''Geçtiğimiz hafta TCMB'nin faiz indirimine gitmesi ve Avrupa Merkez Bankası'nın attığı genişlemeci para politikasıyla oluşan iyimser hava içerisinde BIST100 haftayı %3,8 oranında kazançla 90.736 puanla kapattı. Bugüne baktığımızda, küresel piyasaların Pazar günü yapılan Yunanistan seçimleri sonucunda kemer sıkma politikalarının karşıtı Syriza partisinin genel seçimleri kazanmasının ardından satıcılı seyrettiklerini izlemekteyiz.

Yunanistan seçimleri sonrasında riskten kaçış eğilimi bir miktar daha sürebilir ancak sonuçlar beklentilere paralel ve yeni hükümetin kemer sıkma uygulamalarını pazarlık ederken yapısal reformlara bağlılığını koruyacağı görüşündeyiz. Dolayısıyla Yunanistan seçimlerinin piyasalara etkisinin sınırlı olmasını beklemekteyiz.  Diğer yandan, AMB'nın genişlemeci politikaları ve Yunanistan seçimleri sonrasında EURUSD paritesinin 1,11'li seviyelere gerilediğini izlemekteyiz. Buna bağlı olarak da, Sepet Kurun (1 EUR + 1 USD ortalaması) 2,49 seviyesinde. Özellikle gelirleri Euro ve maliyetleri dolar cinsinden olan şirketler EURUSD paritesindeki düşüşten olumsuz etkilenmekteler. Sepet Kurunun da düşük seviyede seyretmeye devam etmesi TCMB'nin önümüzdeki dönemde faiz indirimlerine gidebileceği beklentisini artırmakta. Bu da bankacılık hisselerini olumlu yansımaya devam edebilir.

Yarın açıklanacak Enflasyon Tanıtım Toplantısı'ndan çıkacak güvercin mesajlar ise bu duruma destek verebilir. Öte taraftan, EURUSD paritesindeki düşüş özellikle ABD ekonomisindeki ihracat rekabetine olumsuz yansıyabileceği ve büyümeye negatif yansıması söz konusu. Bu kapsamda, dolardaki güçlenme karşısında FED faiz artırım sürecini düşük hızda veya daha da ötelemesi söz konusu olabilir.  Dolayısıyla bu hafta önemli gelişmelerinden biri sayılabilecek FOMC toplantısının piyasalara olan etkisi sınırlı kalacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak, bugüne satıcılı başlamasını beklediğimiz endekste riskten kaçışın sürmesi ve  teknik göstergelerdeki düzeltme eğiliminin de etkisiyle yaşanacak düşüşlerin alım fırsatı yaratacağını düşünüyoruz.''
ZİRAAT YATIRIM ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)