E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGoldman'a göre enflasyon daha da yükselecek---

Goldman'a göre enflasyon daha da yükselecek

Goldman'a göre enflasyon daha da yükselecek
04 Eylül 2015 - 07:50 borsagundem.com

Goldman Sachs, enflasyonda yükselişin devam etmesini bekliyor

Ağustos ayında hem TÜFE'nin hem de çekirdek enflasyonun geniş tabanlı fiyat artışlarının etkisiyle yükseldiğini belirten Goldman Sachs, kurdaki zayıflığın yurtiçi fiyatlara geçmeye devam ettiği ve gıda dezenflasyonunun ivme kaybettiği ortamda enflasyonda yükseliş trendinin  devam edeceğini öngördüklerini bildirdi. Goldman Sachs, bu beklenti çerçevesinde 2015 yıl sonu için TÜFE tahminini yüzde 8,2 olarak koruduklarını ve bu tahmin için ılımlı yukarı yönlü riskler gördüklerini vurguladı. 
Raporunda TCMB'nin politika duruşunu konsolide etme fırsatını kaçırdığına inandıklarını da belirten Goldman Sachs, bu durumun 2016 sonu için yüzde 10 ve 2017 sonu için yüzde 12 olan gösterge faiz (1 hafta vadeli repo) tahminleri için ciddi yukarı yönlü risk yarattığını ifade etti. Goldman Sachs, TCMB'nin daha agresif ve daha erken faiz artırımları yapmasının daha olası görünmeye başladığını belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)