E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGözler koalisyon sürecinde---

Gözler koalisyon sürecinde

Gözler koalisyon sürecinde
06 Temmuz 2015 - 08:59 borsagundem.com

Piyasalar Yunanistan referandumunun yanında koalisyona odaklandıy

Piyasaların gözü kulağı dün Yunan referandumundan çıkacak sonuçlardaydı. Yunan halkı kendi dillerinde HAYIR anlamına gelen OXI diyerek kreditörlerin önerdiği kemer sıkmayı reddettiklerini dile getirmiş oldular. Sonuçların ardından gece başlayan işlemlerde satış baskısının hissedilir ölçüde olduğu görülürken muhtemelen volatilitesi yüksek bir gün bizi bekliyor. Endeks ve Avrupa bonolarında sert satışların görülmesini beklediğimiz piyasalarda gün içerisinde AMB’nın piyasaya müdahele etme olasılığından dolayı Eurusd paritesinde dalgalı seyir izlenebilir. Bu gelişmelerin ardınan gözler gün içerisinde toplanacak olan AMB’sının Yunan bankaları için yardım yapıp yapmayacağı ile ilgili kararında olacak. Yaklaşık 1 milyar euro’luk bir mevduatın kaldığı söylenen Yunan bankaları, yardım yapılmaması halinde iflas riskiyle karşı karşıya kalacak. 

Hayır sonucu, Avrupa piyasalarını derinden etkileyebilir. Özellikle Euro Birliği’nin çatırdama ihtimali başta Dax olmak üzere endeksler üzerinde satış baskılarına neden olacaktır. Ayrıca bu akşam Merkel ve Hollande’ın Yunanistan referandumu sonrası durum değerlendirmesi yapmak için toplanacaklarını belirtelim. Son dönemde sıkça bahsettiğimiz Dax’ta ki 10850 desteği bugün itibariyle kırılabilir. Bu seviyenin altında bir kapanış gerçekleşmesi halinde endekste güçlü bir satış trendinin devamını görebiliriz.

Yurtiçinde gözler koalisyon sürecinde

Yurtiçinde gözler koalisyon sürecine kitlenmiş durumda. Davutoğlu’nun son yapmış olduğu açıklamada diğer partilerin de görüşlerini incelediklerini ve bazı taleplerinin olumlu karşılanabileceğini belirtmesi koalisyon sürecine yönelik olumlu sinyallerin devam ettiği anlamını taşıyor. USDTL paritesi de Yunanistan gelişmelerinin etkisiyle güne 2,70 üzerinde başlamasına karşın, olumlu gelebilecek koalisyon haberleriyle yukarı yönlü hareketi sınırlı kalabilir.

IKON MENKUL DEĞERLER
www.ikonmenkul.com.tr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)