E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıGözler tarım dışı istihdam verisinde---

Gözler tarım dışı istihdam verisinde

Gözler tarım dışı istihdam verisinde
02 Eylül 2015 - 10:34 borsagundem.com

Piyasalar bugün tarım dışı istihdam verisine odaklandı

Dün Çin'den gelen imalat PMI verilerinin beklenti altı kalması piyasalarda kaygıların yeniden artmasına neden oldu ve paritelerde öngörülemez hareketlerin yaşandığına şahit olduk. Diğer yandan Çin ekonomisindeki yavaşlama AUD para birimini de kötü yönde etkilemeye devam ediyor. Bugün ABD'den ve İngiltere'den gelecek olan veriler güzel fırsatlar sunabilir. Dilerseniz bugün gelecek olan verilere bakalım.

11.30, İngiltere inşaat PMI (beklenti 57.6). Gelecek olan veride iyileşme yaşanmasıyla birlikte GBP paritelerinde hareketlenmeler yaşayabiliriz.

15.15, ABD ADP tarım dışı istihdam değişimi (beklenti 20 bin). Önceki veriye baktığımızda gelecek olan veride hafif de olsa iyileşme yaşanması bekleniyor. 200 bin üzeri gelecek olan veri USD çok da negatif olmaz. Cuma günü gelecek olan tdi verisinin ne yönde geleceği konusunda piyasada bir algı oluşturabilir.

15.30, ABD revize edilmiş tarım dışı üretim (beklenti %2.3), birim işçi maaliyeti (beklenti %-0.5). Geçtiğimiz ay bu verilerde kötüleşme yaşandığında çok sert dolar satışları gelmişti. İstihdam ile ilgili veriler oldukları için piyasa tarafından dikkat edildi fakat olumlu revizelerin gelmesi USD alıcılarını devreye sokabilir.

17.00, ABD fabrika emirleri (beklenti %0.8). Geçmiş rakama baktığımızda açıklanacak olan veride hafif bir gerileme yaşanması bekleniyor fakat paritelere keskin hareketler getirmesini beklemiyoruz.

Forex Koçu

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TDI02 Eylül 2015 11:22

    Mantıken TDI düşük gelmeli çünkü yazın yazlık işçiler tarımda çalışır diğer alanlardan ziyade. En azından bizde böyle :)