E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıHalk Yatırım 'en iyi' seçildi!---

Halk Yatırım 'en iyi' seçildi!

Halk Yatırım 'en iyi' seçildi!
28 Nisan 2015 - 12:56 borsagundem.com

Halk Yatırım, SUKUK (Kira Sertifikası) ihraçları alanında Türkiye’nin en iyi aracı kurumu şeçildi..

Dünyanın önde gelen finans portallarından olan Global Banking&Finance Review tarafından verilen ödüller, 2015 yılı için sahiplerini buldu. Halk Yatırım, “BEST BROKERAGE HOUSE FOR ISLAMIC BONDS TURKEY” (2015 yılı SUKUK (Kira Sertifikası) İhraçlarında Türkiye’nin En İyi Aracı Kurumu) kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

İlk olarak 2014 yılında SUKUK (Kira Sertifikası) ihracına aracılık ederek bu segmentte faaliyetlerine başlayan Halk Yatırım, son 6 aylık dönem içerisinde toplam 688.3 milyon TL’lik toplam hacme ulaşmış ve bu rakam ile TL cinsinden yapılan kira sertifikası ihraçlarında sektördeki tüm işlemlerin yaklaşık %40’ına aracılık ederek seneyi lider konumda tamamlamıştır.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Halk Yatırım Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Burak Altınsaç; “Yurt içi sermaye piyasalarında henüz yeni bir araç olan Kira Sertifikalarının gelişmesi yönünde öncü olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda finansal okuryazarlık misyonu gereği de ürünün tanıtılması adına bir çok kurumsal yatırımcıya ürünün tanıtım faaliyetlerinde bulunduk. Önümüzdeki dönemde ciddi bir pazara sahip olacağını düşündüğümüz SUKUK ihraçlarının, önemli bir paydaşı olmaya ve sektörün gelişimine katkıda bulunmaya devam etmeyi planlamaktayız. Aldığımız bu ödül bizlerin doğru yolda ilerlediğini gösteren önemli bir  gösterge olmuş ve bizi daha da motive etmiştir.” dedi.

Altınsaç, “Sadece SUKUK ihraçlarında değil aynı zamanda tüm borçlanma araçları ihraçları, halka arzlar, uluslararası şirket satın alma ve birleşmeleri, stratejik ortaklıkların oluşumu, ortak girişimler, blok satışlar  ve proje finansmanı danışmanlık hizmetleri gibi kurumsal finansman danışmanlık işlemlerinde de Türkiye pazarının hızlı büyüyen aracı kurumlarından birisi olmayı hedeflemekte ve pazarlama stratejilerini bu hedef doğrultusunda geliştirmeye devam etmekteyiz.” dedi.

Halk Yatırım verimlilik, güven, müşteri odaklılık, güncel bilgi paylaşımı, teknolojik trendlerin benimsenmesi ve etkin dağıtım kanalı kullanımı temellerinde yapılandırdığı iş modeli ile, Türkiye’nin öncü yatırım kuruluşlarından biri olarak, faaliyet gösterdiği her alanda sürdürülebilir büyüme modeli ile ülkemize katma değer yaratmaya devam etmektedir.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)