E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHalka arzlar teşvik ediliyor---

Halka arzlar teşvik ediliyor

Halka arzlar teşvik ediliyor
07 Temmuz 2015 - 12:22 borsagundem.com

TSPB Başkanı Koç, vergi teşviklerinin halka arzların teşviki için önemli bir adım olduğunu söyledi

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem’in Temmuz sayısında sermaye artırımı yapan kurumlara uygulanacak vergi avantajlarını anlattı. 

TSPB Başkanı İlhami Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin Temmuz sayısında yeni düzenlemelerle yürürlüğe giren vergi teşviklerinin sermaye piyasalarının gelişmesi için önemini vurguladı: “Mevcut vergi düzenlemelerinde, kurumlarımızın halka açılmalarını 
teşvik edici bir vergi desteği bulunmuyordu. Bu eksiklik, yıllardır sermaye piyasasında yer alan kurumlar tarafından çeşitli platformlarda dile getiriliyordu. Bu düzenleme hem halka arzların teşviki hem de sermaye piyasalarının derinleşmesi ve güçlenmesi adına sektörümüz için önemli bir adım oldu.”

Gösterge’nin yaz 2015 sayısı yayınlandı 

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği tarafından üç ayda bir yayınlanan ve sektörün önemli gelişmelerini inceleyen Gösterge’nin Yaz 2015 sayısı yayınlandı. Aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinin 2015/03 verilerinin yanı sıra bu sayıda Finansal Gelişmişlik ve Ekonomik Büyüme, Yatırım Fonlarının Derecelendirilmesi ve Latin Amerika Ülkelerinde Ortak Bir Piyasa – MILA başlıklı makaleler yer alıyor. 

Enerji şirketleri ve yatırım kuruluşları buluştu

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği, Borsa İstanbul VİOP ve Enerji Ticareti Derneği’nin (ETD) ortaklaşa düzenlediği “Enerji Şirketleri ve Yatırım Kuruluşları Sektör Buluşma Toplantısı” 30 Haziran 2015 tarihinde Birlik merkezinde gerçekleştirildi. Yatırım kuruluşları ve 
enerji şirketlerinin bir araya geldiği toplantıda, VİOP Elektrik vadeli işlem sözleşmelerinin işleyiş mekanizması ve kullanım alanları değerlendirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • emekci07 Temmuz 2015 15:30

    mepetin halka arzında yediğin haltlar bilinmiyor mu sanıyorsn

  • tv07 Temmuz 2015 13:05

    bu saatten sonra neyaparsanız yapın borsaya dönmeyecek birçok insan tanıyorum yaptıgınız halka arzlar ortada ranlojistik digerlerini saymadım bile