E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHamzaoğlu tarihe geçti---

Hamzaoğlu tarihe geçti

Hamzaoğlu tarihe geçti
25 Mayıs 2015 - 22:44 borsagundem.com

2014-2015 sezonunda şampiyonluğu bitime bir hafta kala garantileyen Galatasaray'da teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu tarihe geçti.

Süper Toto Süper Lig'de bitime bir hafta kala Fenerbahçe'nin Başakşehir ile deplasmanda 2-2 berabere kalmasının ardından şampiyonluğu garantileyen Galatasaray'da başarılı teknik direktör Hamza Hamzaoğlu da tarihe geçti. Hamzaoğlu, Galatasaray’da hem teknik direktör hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim oldu.

TEKNİK DİREKTÖR OLARAK...
Galatasaray'ı şampiyon yapan teknik adamlar, bu başarıyı futbolculukları döneminde yaşayamadılar. Futbolculuğunda 1992-1994 yılları arasında sarı-kırmızılı forma ile 2 şampiyonluk yaşayan Hamzaoğlu, teknik direktör olarak 2014-2015 sezonunda mutlu sona ulaşarak adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı. Galatasaray'ın şampiyonluklarında teknik direktör olarak sırasıyla Gündüz Kılıç, Kaleperovic, Brian Birch, Derwall, Mustafa Denizli, Kalli, Hollmann, Fatih Terim, Lucescu, Gerets ve Cevat Güler'in imzası vardı. Bu isimlerin hiçbiri, futbolcu olarak sarı-kırmızılı formayla şampiyonluk göremedi.

iLK KOCAMAN BAŞARDI
Türkiye'de ise hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim ise Aykut Kocaman olmuştu. Kocaman, 1988-1989 ve 1995-1996 sezonlarında Fenerbahçe'de futbolcu olarak şampiyonluk sevinci yaşarken, 2010-2011 sezonunda da teknik direktör olarak sarı lacivertli kulüpte bu başarıya imza atmıştı.

Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray’da hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşayan ilk isim olurken, Türkiye’de de bu önemli başarıya imza atan ikinci isim olma başarısı gösterdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)