E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHangi hisseler çekici görünüyor?---

Hangi hisseler çekici görünüyor?

Hangi hisseler çekici görünüyor?
02 Mart 2015 - 12:14 borsagundem.com

JPMorgan Asset Management stratejisti Craig, "Bir tahvilcinin bile hisse senedi satın almanızı söyleyeceği bir noktaya ilerliyoruz” dedi

Londra’daki JPMorgan Asset Management stratejistlerinden Kerry Craig, Avrupa hisselerinin tahvillerin yanı sıra çekici göründüğünü belirtiyor. Bazı ülkelerde tahvil faizleri hali hazırda negatif seviyelerde iken, kurumsal karlar yükseliyor. Bununla birlikte yatırımcıların Yunanistan ve Ukrayna ile ilgili korkuları geriledi.

Craig, “Geçtiğimiz aylarda patlaması beklenen pek çok negatif öğe patlamadı. Bir tahvilcinin bile hisse senedi satın almanızı söyleyeceği bir noktaya ilerliyoruz” dedi.

Craig’in görüşü, Fed modeli olarak bilenen model ile tasdikleniyor. Bir değerleme ölçüsü olan Fed modeli, hisse senedi piyasasının fiyat kazanç oranı ülke tahvillerinin faiz oranları ile karşılaştırıyor. Gösterge oybirliği ile benimsenmiş değil ancak kullandığınızda Avrupa hisseleri hiçbir zaman satın alım için daha iyi olmamış gibi görünüyor. Euro Stoxx 50 Endeksi’nin 2015’te yüzde 15 yükselerek bir yıla en iyi başlangıcı yaptı.

Euro Stoxx 50 endeksindeki şirketlerin tahmini karlarının hisse fiyatlarına oranı yüzde 6.4’e çıktı ve bu seviye Bloomberg Euro Bölgesi Ülke Tahvili Endeksi verilerine göre ülke tahvil faizlerinin 11 katından daha yüksek. Fiyat kazanç oranı Ocak ayında yüzde 7.9 ile 16 ayın zirve seviyesine ulaştı.

Bank of America Corp. verilerine göre yatırımcılar 25 Şubat’ta sona eren iki haftada Avrupa hisse senedi fonlarına 11 milyar dolar yatırırken, ülke tahvillerinden 315 milyon dolar geri çektiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)