E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa"Haziran'da faiz artışı güçlü bir ihtimal"---

"Haziran'da faiz artışı güçlü bir ihtimal"

Haziran'da faiz artışı güçlü bir ihtimal
31 Mart 2015 - 18:46 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Haziran'da faiz artırmak için güçlü bir tez olduğunu söyledi

Richmond Merkez Bankası Fed Başkanı Jeffrey Lacker, güçlü istihdam piyasası, tüketici harcamalarında büyüme ve enflasyonun hedefe doğru yükselmesi ile Haziran'da faiz artırılması gerektiğini söyledi.

Bu yıl Fed Açık Piyasa Komitesi'nde oy hakkı bulunan Lacker "Federal fonlama oranının hali hazırdakinden yüksek olması gerektiğine dair güçlü bir tez ortaya atılabilir. Gelen ekonomik veriler beklentilerden ciddi sapma göstermediği takdirde, Haziran'da faiz artışı ihtimali yüksek olacaktır" diye konuştu.

Tüketici harcamalarındaki büyümenin ivme kazandığını ve ticari yatırımların bu yıl büyümeyi desteklemesi gerektiğini kaydeden Lacker, büyüme tahmininin yüzde 2 ila yüzde 2.5 arasında olduğunu belirtti.

Başkan Janet Yellen önderliğindeki yetkililer, Aralık 2008'den bu yana sıfıra yakın tuttukları faizi ne zaman artırmaları gerektiğini değerlendiriyor. Fed 18 Mart'taki toplantısında faiz artışında sabırlı olacağı yönündeki taahhüdü kaldırarak, Haziran'da sıkılaşma için açık kapı bırakmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)