E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHindistan faizi indirdi---

Hindistan faizi indirdi

Hindistan faizi indirdi
04 Mart 2015 - 06:55 borsagundem.com

Hindistan Merkez Bankası beklenmedik bir şekilde bu yıl ikinci kez faiz oranlarını düşürdü

Hindistan Merkez Bankası beklenmedik bir şekilde bu yıl ikinci kez faiz oranlarında indirim kararı alarak Başbakan Marendra Modi’nin ilk yıllık bütçesi için onay sinyali verdi.

Merkez bankası Guvernörü Raghuram Rajan Çarşamba günü yaptığı açıklama ile gösterge repo oranının yüzde 7.75’ten yüzde 7.5’e düşürüldüğünü belirtti. Rajan, bankanın enflasyon oranını bu mali yılda başlayarak Mart 2017 itibarıyla iki yıllık bir periyot sonunda yüzde 4’lük hedefin yüzde 2 üstü veya altı ile “orta noktasına” getirme arayışına gireceğini ifade etti.

Rajan, “Mali konsolidasyon programı, ertelenmiş olması ile birlikte hükümetlerin işbirlikçi olması halinde nitelikte dengeleme sağlayabilir. Düşük kapasite kullanımı, üretimin hala zayıf olan göstergeleri ve düşük kredi alımı dikkate alındığında merkez bankasının parasal uyumlaştırmada müsait alanı kullanmak için politika aksiyonunda önleyici olması gereklidir” dedi.

Merkez bankasının söz konusu kararı, Modi’nin ekonomik büyümeyi desteklemek için kurumsal vergi indirimleri yoluyla ve altyapı harcamalarının artırılması ile bütçe açığı hedeflerini geri itmesinin dört gün ardından geldi.  Türkiye’den Çin’e bir düzineden fazla merkez bankası, petrol fiyatlarındaki düşüşün enflasyonu yavaşlatması ile 2015 yılında politikada gevşemeye gitti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)