E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaHisseler yüzde 10 düşebilir---

Hisseler yüzde 10 düşebilir

Hisseler yüzde 10 düşebilir
06 Ekim 2015 - 10:04 borsagundem.com

Fon yöneticisi Bill Gross, ABD borsalarında yüzde 10'luk düşüş öngörüyor

Ocak ayında pek çok varlık sınıfının yıl sonunda gerileyebileceği tahmininde bulunan Bill Gross, ABD hisselerinin yüzde 10’luk ek bir düşüş gösterebileceğini öngördü ve yatırımcıların likidite ile mevcut volatilitenin dışında kalması gerektiğini belirtti.

Gross, Cuma günü verdiği bir röportajda,”Zayıf gelen ABD istihdamına piyasanın verdiği tepki piyasaların, özellikle hisse senetleri, yüksek getirili tahviller ve bazı gelişen piyasa tahvillerinin bir casino gibi işlem gördüğünü gösterdi” dedi.

Daha önceden Almanya tahviller ve Çin hisselerinde ileri görüşlü tahminlerde bulunan Gross, ABD hisselerinin ekonomik koşulların 2013’teki gibi bir ralliyi desteklememesi ile yüzde 10’luk ek bir düşüş göstereceğini ifade etti. Janus Global Unconstrained Tahvil Fonu yöneticisi, 2013’te şirket karları yukarı yöneliyordu. Bugün ise karlar yataylaştı ve emtia fiyatları enerji şirketlerine zarar veriyor” diye konuştu.

Gross, “Önümüzde daha fazla negatif sayılar var. Eğer ayı piyasasını yüzde 20’lik bir düzeltme ile tanımlıyorsanız, 6 ile 12 ay içinde klasik bir ayı piyasası ile karşılaşacağız. Bu da yüzde 10’luk ek bir düşüş anlamına geliyor” değerlendirmesi yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)