E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporHollanda: 1 – Türkiye: 1---

Hollanda: 1 – Türkiye: 1

Hollanda: 1 – Türkiye: 1
28 Mart 2015 - 22:38 borsagundem.com

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu 5. hafta maçında Türkiye deplasmanda Hollanda ile 1-1 berabere kaldı.

Kritik maçta Fatih Terim ve Arslanları, Huntelaar’lı, Sneijder’li Dünya devi Hollanda’ya 90 dakika evcel teri döktürdü, ama uzutmada kahroldu…
A Milli Futbol Takımımız, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 5. maçında Hollanda ile 1-1 berabere kaldı. Güçlü rakibi önünde 37. dakikada Burak Yılmaz'la öne geçen Ay Yıldızlı ekibimiz, 90+2'te Wesley Sneijder'in golüne engel olamayınca 1 puana razı oldu. Bu sonucun ardından grupta 3. sıradaki Hollanda 7 puana, 4. sıradaki Türkiye de 5 puana yükseldi. A Grubu'nda oynanan günün diğer maçlarında İzlanda, Kazakistan'ı 3-0 mağlup ederken, Çek Cumhuriyeti ile Letonya 1-1 berabere kaldı.
 
MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1.dakika  Hakem Felix Brych ilk düdüğünü çalıyor ve zorlu maça ev sahibi ekip Hollanda başlıyor.
8.dakika Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını penaltı noktasına doğru açıyor. O noktada defansımıza rağmen topa iyi yükselen Georginio Wijnaldum kafa vuruşunu yapıyor fakat bu şut doğrudan auta çıkıyor.
15.dakika Gökhan Töre'nin pasıyla sol kanatta hareketlenen Caner Erkin rakibinden güzel bir şekilde sıyrıldıktan sonra pasını penaltı noktasının hemen gerisindeki Burak Yılmaz'a atıyor. Burak topu kontrol ettikten sonra şutunu çekiyor ancak defansta Martins Indi topun kaleye gitmesini engelliyor. Milli takımımız çok önemli bir fırsattan yararlanamıyor !
24.dakika Sol kanattan kazandığımız serbest vuruşta topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor ancak Hollanda defansı topu uzaklaştırmayı başarıyor.
37.dakika GOOOLLL Milli takımımız, Burak Yılmaz ile 1-0 öne geçiyor. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre son çizgiye indikten sonra ortasını açıyor. Ön direkte Stefan De Vrij'den seken top Volkan Şen'de kalıyor. Volkan topu kontrol ettikten sonra pasını hemen yanındaki Burak Yılmaz'a atıyor. Burak penaltı noktasının hemen sağından sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla fileleri havalandırmayı başarıyor.
45+2. dakika Hakem Felix Brych maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-0'lık üstünlüğümüz ile tamamlanıyor.
46.dakika Alman hakem Felix Brych ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya Millilerimiz başlıyor.
49.dakikaElle oynamanın ardından kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gökhan Töre ortasını açıyor fakat o noktada Stefan De Vrij topu uzaklaştıran isim oluyor.
54.dakika Ceza sahası dışı sol çaprazda Wesley Sneijder ortasını arka direğe doğru açıyor. O noktada Volkan Babacan, rakibi Klaas Jan Huntelaar ile girdiği mücadelede faule maruz kalıyor.
62.dakika Wesley Sneijder'in sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ortasını ön direğe doğru açıyor ancak defansımız bu topu uzaklaştırmayı başarıyor.
71.dakika Kaleye uzak mesafeden hafif sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder sağ ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat top çok az farkla yandan auta çıkıyor.
79.dakika Sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh son çizgiye kadar indikten sonra pasını ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e atıyor. Jetro Willems müsait pozisyonda şutunu çekiyor fakat top doğrudan auta gidiyor.
85.dakika Sağ kanatta Gökhan Töre'den aldığı pasla topla buluşan Kazım Kazım son çizgiye kadar indikten sonra ortasını arka direğe doğru açıyor. O noktada Hollanda defansı araya girerek topun Selçuk İnan'a gelmesini engelliyor.
87.dakika Memphis Depay'ın pasıyla topla buluşan Wesley Sneijder, ceza sahasının dışında sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak kaleci Volkan Babacan üstüne gelen bu şutu rahat bir şekilde kurtarmayı başarıyor.
90.dakika Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak 6 dakika ekleniyor.
90+2. dakika GOL Hollanda, Wesley Sneijder ile durumu 1-1'e getiriyor. Sağ kanatta topla buluşan Luciano Narsingh ortasını açıyor. Top ceza sahası içi sol çaprazdaki Jetro Willems'e geliyor. Jetro Willems'de bekletmeden pasını ceza yayının hemen solundaki Wesley Sneijder'e atıyor. Sneijder bekletmeden sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ve topu ağlarla buluşturmayı başarıyor.
90+6.dakika Hakem Felix Brych maçı bitiren düdüğü çalıyor ve müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona eriyor.

İŞTE 11’LER
HOLLANDA: Cillessen, Wiel, Vrij, Martins Indi, Blind, Clasie, Nigel de Jong, Sneijder, Narsingh, Huntelaar, Afellay
TÜRKİYE: Volkan Babacan - Gökhan, Serdar Aziz, Hakan Balta, Caner - Ozan, Mehmet Topal - Selçuk, Gökhan Töre, Volkan Şen - Burak Yılmaz.

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

TERİM'DEN SÜRPRİZ

Kritik Hollanda maçının başlamasına saatler kala Milli Takım'ın ilk 11'i belli oldu. Kadroda Fatih Terim'in sürpriz tercihleri var. Tecrübeli hoca, stoperde Hakan Balta'nın yanına Bursasporlu Serdar Aziz'i koyarken, orta sahada ise yine bir Bursaspor sürprizi yaptı ve Volkan şen'i koydu.

HIDDINK SICAKLIĞI
Karşılaşma öncesi A Milli Futbol Takımımız'ın eski teknik direktörü Guus Hiddink, sahaya çıkar çıkmaz önce Hamit Altıntop'un, ardından Emre Belözoğlu'nun yanına gidip, onlara 'hoşgeldin' dedi ve bir süre sohbet etti. Hiddink daha sonra Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ile bir araya gelip, sıcak görüntüler verdi.

SNEIJDER G.SARAYLI ARKADAŞLARININ YANINDA
Hollanda Milli Takımı'nın kaptanı Wesley sneijder ise karşılaşma öncesi seremonide Galatasaray'dan takım arkadaşları Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'a sarıldıktan sonra kenara gelerek, sarı kırmızılı kulübün masör Uğur Durul'a selam verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)