E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den kritik Yunanistan kararı---

IMF'den kritik Yunanistan kararı

IMF'den kritik Yunanistan kararı
31 Temmuz 2015 - 06:56 borsagundem.com

IMF, Yunanistan'ın son kurtarma programına katılamayacağını bildirdi

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) yönetim kurulu Atina'nın yüksek borç seviyeleri ve mali reformları uygulamadaki başarısızlığının üçüncü kurtarma planında IMF'nin yer almasını imkansız kıldığını açıkladı. 
Financial Times'da yer alan habere göre Çarşamba günü iki saat süren yönetim kurulu toplantısından bu rapor çıkarken, bazı IMF yetkilileri de Atina'da  halen sürmekte olan kurtarma müzakerelerinde yer alıyordu. Şimdi akıllardaki soru IMF'nin Yunanistan'ın son mali kurtarma programına katılıp katılmayacağı...
IMF Yönetim Kurulu'ndan gelen bu açıklamanın özellikle Almanya'da önemli yansımaları olabileceği belirtildi. Zira Alman yetkililer bir süredir, IMF gemide olmadan 86 milyar euroluk kurtarma fonunun federal meclisten (Bundestag) geçme olasılığını zayıf olduğunu dile getiriyordu.

IMF'NİN ŞARTLARI ASLINDA YUNANİSTAN LEHİNE
Financial Times tarafından elde edilen Çarşamba günkü yönetim kurulu toplantısına ait dört sayfalık "gizli" raporun özetine göre, IMF müzakerecileri, Avrupalı borç verenlerin Yunanistan kurtarma planının IMF politikalarına uygun olup olmadığını görmek için politika tartışmalarına katılacak. Ancak IMF bu aşamada komisyonlar seviyesinde anlaşmalara dahil olmayacak. Fon sadece, şu an yapılan müzakereler bittikten sonra başlayacak 'karar vericilerin' aşamasına dahil olacak. Fakat bunun için de iki şart var: IMF, ikinci aşamaya ancak Yunanistan 'kapsamlı bir dizi reformun uygulanmasını kabul ettiğinde' ve hepsinden önemlisi Avrupalı borç verenler 'Yunanistan'ın borçlarını azaltmayı kabul ettiklerinde' dahil olacak. 

KONTROLÜ KAYBEDİYOR
IMF'nin bu çıkışının Atina ve Avrupalı kreditörleri arasında 20 Ağustos tarihine kadar sonuca ulaştırılması beklenen müzakelere başka ciddi tartışmalar ekleyebileceği, bunun yanında Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın kurtarma için gerekli şartların kabulünü sağlamak bir yana Syriza partisinden gelen muhalif seslerle uğraşmak zorunda olduğu kaydedildi.
Çipras bugün, partisindeki bölünmelerin üstesinden gelinmesi amacıyla önümüzdeki ay acil bir kongreye gidilmesi önerisinde bulunurken, parti üyelerinin istemesi durumunda kısa süre içinde yapılacak bir referandumun da çare olabileceğini belirtmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)