E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de enflasyon göstergesi düştü---

İngiltere'de enflasyon göstergesi düştü

İngiltere'de enflasyon göstergesi düştü
04 Ağustos 2015 - 14:49 borsagundem.com

İngiltere’nin enflasyonu göstergesi, emtiadaki gerilemenin görünümü karartması ile düşüş gösterdi

İngiltere’nin enflasyonu görünümü göstergesi, Mayıs ayından bu yana en düşük seviyeye geriledi. Emtia fiyatlarındaki düşüş, İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) faiz oranlarını artırma yolunda kaydettiği ilerlemeyi aksatabilir.

İngiltere tahvilleri, 3 milyar pound (4.7 milyra dolar) değerinde Eylül 2025 vadeli tahvil ihalesine hazırlanılması ile birlikte yükselişi 4. güne taşıyor. 30 yıl vadeli İngiltere tahvil faizi Mayıs ayından bu yana ilk kez yüzde 2.5’in altına geriledi. Bloomberg Emtia endeksi Pazartesi günü 2002’den bu yana en düşük seviyeye indi.

Londra’da bulunan UBS Group AG stratejistlerinden Kohn Wraith, “Bir noktadan baktığınızda faiz artırımına yaklaşıldığı görülüyor ancak fiyat hareketleri bu sinyali vermiyor. Bankanın Kasım ayında harekete geçmesini bekliyoruz. Ama bunun gerçekleşmesi için petrol ve emtia fiyatlarındaki son düşüşlerin istikrarlaşması gerek” dedi.

30 yıl vadeli İngiltere tahvil faizi 3 baz puan veya 0.03 yüzde puan düşerek Londra saati ile 10.02’de yüzde 2.49 oldu ve 8 Mayıs’tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Ocak 2045 vadeli yüzde 3.5 faizli tahvilin fiyatı 0.64  veya 1,000 pound (1,560 dolar) nominal değerde 6.40 pound artış ile 120.95 seviyesine geldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)