E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaİngiltere'de sanayi üretimi geriledi---

İngiltere'de sanayi üretimi geriledi

İngiltere'de sanayi üretimi geriledi
10 Şubat 2016 - 12:23 borsagundem.com

İngiltere'de sanayi üretimi Aralık ayında tahminlerin altında kalarak yaklaşık üç yılın en kötü çeyreklik performansını gösterdi

Londra'da Ulusal İstatistik Ofisi'nin Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre İngiltere'de sanayi üretimi Aralık ayında Kasım ayında bu yana yüzde 1.1 düşüş kaydetti. Ekonomist tahminleri verinin yüzde 0.1 düşeceği yönündeydi. Normalden sıcak seyreden havanın etkisiyle elektrik ve doğalgaz üretimindeki yüzde 5.4'lük azalış, düşük gelen veride etkili oldu.

Üretim dördüncü çeyrekte yüzde 0.5 düşerek, Ocak 2013'ten bu yana görülen en sert üç aylık inişini gerçekleştirdi. Söz konusu veri, geçtiğimiz ayın ilk GSYİH tahminiyle gelen yüzde 0.2'lik düşüşün de üzerinde geldi.

Aralık ayı verilerine göre, imalat sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 0.2 düşüş göstererek ardı ardına üç aylık bir iniş gerçekleştirdi. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 azalan veri, 2013'ten bu yana en sert düşüşünü yaptı.

Toplam üretim 2008 başlarındaki kriz öncesi düzeyinin yüzde 10 altında bulunuyor. Veri, İngiltere büyümesinin dengesizliğinin altını çizerken, iç talep ve hizmet sektörüne bağımlı olduğunu işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)